DR. Sedat Uygun Yazdı: OBEZİTE'DE ÇAĞ ATLATAN BULUŞ

DR. Sedat Uygun Yazdı: OBEZİTE'DE ÇAĞ ATLATAN BULUŞ

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Uygun Yazdı

Koronavirüs hastalığı ile birlikte 2 sene içinde beslenme bozukluğu ve hareketsiz yaşam ile gündeme gelen Obezite hipertansiyon seker ve kolesterol yüksekliği ile kalp damar hastalıklarına bağlı ölümcül sonuçlar doğurabilen kanserden sonra en fazla görülen metabolik hastaliktir. Yeni araştırmaya göre, daha önce sadece kilo verme ameliyatı ile gerçekleşebilecek düzeydeki kilo kaybı, ilk kez ilaçla elde edildi.

Yaklaşık 16 ülkede 2 bin kişiyle yapılan bir araştırma, üniversite ve hastaların katılımıyla kulanilan bu ilacin , obezitenin tedavisinde
faydali olduğu gözlendi

Vücudun beynin iştah düzenleyicisi sistemini ele geçirmesini sağlayan ilaç, açlık hissi vererek kilo vermenizi sağlıyor.

Kilo vermeyle beraber kandaki yağlar, kan şekeri ve kan basıncı gibi kalp hastalığı ve diyabet için risk oluşturan faktörlerde de azalma görüldü.
Galiba biraz beslenme ye dikkat edip yeni çıkan bu ilacın obezitede zahmetli ve masraflı mide balonu mide botoksu ve tüp mide ameliyatlarını engelleyebileceği ve yaşam kalitesini bu şekilde artırabileceğimizi söyleyebiliriz.
Bilim dünyası sağlikli yasam için çalışmaya devam ediyor .Yeni buluşlar oldukça keyifle bu buluslari yayinlamak hekim olarak beni daha da mutlu edecek .
Darisi bu calismalar in beyin göçu olmadan Türkiye içinde yeterli imkan bularak başarmak temenimiz bu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler