Hüseyin Ergül

Hüseyin Ergül

DOĞANIN ÖĞRENCİLERİ - ANLAR”

Doğanın öğrencileri kavramı, inancına bağlı gerçeklere öylesine uygun (uyumlu) oldu ki, sonraki zamanlarda bunu sıklıkla kullanır olacaktır.
Ve zamanla ilgili yeni kavramların derinliklerinde disiplinler doğacaktır.
Bu uyumsallıkların şöyle bir şematik yapı eşliğinde (zamanı açı ile ölçme düşüncesinin açılımları, getirdikleri)

ZAMAN:
SAAT ÖLÇER ZAMAN: Saat ölçer zaman, biyolojik zamanla ortaklıkları olmayan zamandır. Bu nedenle, biyolojik zaman özelliklerinin hiçbirini taşımaz. Duygusal bağların izine rastlanmaz.
BİYOLOJİK ZAMAN: Biyolojik zaman, moleküler ve atom yapı ölçeklerinde ortaklıkları var. An kavramı, doku, hücre, moleküler yapı ve atomsal yapı ve giderek enerji ilişki ortaklıklarına kadar gider. Duygusal bağların izleri vardır.

Zamanı açı cinsinden ölçme fikrinin altında yatan (bilinmeyenleri) gerçeklerin ortaya çıkması, “an”ların birikimleriyle ve ilgili kavramların gerçeklikleri yansıtmasıyla ilgilidir. Bu söylemlerin dışında, ötesinde, yepyeni bilgilerde eklenecektir. Anların eklenmesi örneği gibi, “an”ların sonsuzluklara açılması ve sınırsızlıklara açılması gibi. Bilgilerde sonsuzluklara uzanır. Bilgilerin öğrenilmesi öğrencilik eylemleridir. İnsan öğreticileri aracıdır.
GERÇEK ÖĞRETİCİ DOĞANIN KENDİSİDİR.

DÜNYA ZAMANI
HÜSEYİN ERGÜL
“EYBİYOLCU”

Önceki ve Sonraki Yazılar