‘DOĞA İÇİN AÇIKLAMA YASAK, AKP’Lİ VEKİL OĞLUNUN DÜĞÜNÜ SERBEST’

‘DOĞA İÇİN AÇIKLAMA YASAK, AKP’Lİ VEKİL OĞLUNUN DÜĞÜNÜ SERBEST’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Çanakkale’de maden ve termik santrallere ilişkin eylemin koronavirüs gerekçesiyle yasaklanmasına tepki gösterdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Çanakkale’de maden ve termik santrallere ilişkin eylemin koronavirüs gerekçesiyle yasaklanmasına tepki gösterdi: “İktidar, termik santrallere yönelik bir açıklama yapılmasına dahi tahammül edemiyor. Aynı iktidar, AK Parti Milletvekilinin oğlunun düğününe 1500 kişi katılmasına ses çıkarmadı.”

Çanakkale’deki maden arama faaliyetlerine ve  termik santrallere ilişkin yapılmak basın açıklamasını Biga Kaymakamlığı’nın koronavirüs pandemisini gerekçe göstererek izin vermedi. Kaymakamlığın izin vermediği açıklama CHP Çanakkale İl Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Açıklamaya  CHP Doğa ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ve CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek katıldı.

‘AKP’Lİ VEKİLİN OĞLUNUN DÜĞÜNÜNE SES ÇIKARMADI’

CHP’li Öztunç, Kaymakamlığı pandemi nedeniyle getirdiği yasağa “Kaymakamlığın bu kararı almasında, Valiliğin etkisi vardır. Valiliğin bu kararı almasında, Ankara’nın etkisi vardır. İktidar, termik santrallere yönelik bir açıklama yapılmasına dahi tahammül edemiyor. Aynı iktidar, önceki gün Kocaeli’nde, Kocaeli AK Parti Milletvekilinin oğlunun düğününe bin 500 kişi katılmasına ses çıkarmadı” diye tepki gösterdi.

Öztunç sadece koronavirüsün öldürücü olmadığını, termik santrallerin de öldürdüğünü vurgulayarak, “Ben Afşin’den biliyorum, yüzbinlerce insan sağlık sorunları yaşıyorlar. Maalesef kanser oranları çok fazla. Yaşam koşulları her geçen gün daha da kötü olmaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ülkenin enerjisiz kalmasını istemiyoruz ama biz yenilenebilir enerjiden yanayız” diye konuştu.

“Çanakkale maden şirketlerinin, maden lobicilerinin cirit attığı bir yer haline gelmiş” diyen Öztunç, Kazdağları’nda maden arama şirketlerine verilen ruhsatları hatırlatarak, “Kazdağları bitirilmek isteniyor” ifadesinin altını çizdi.

‘KAZDAĞLARINDAN ELLERİNİ ÇEKSİNLER’

CHP’li Erkek ise Kazdağları’nı koruma mücadelesini sürdüreceklerini kaydederek, şunları söyledi:

“Biga yarımadası, Kazdağları, troas bölgesi aynı zamanda tarih ve kültür coğrafyasıdır. Bu tarih ve kültür coğrafyasına karşı hepimizin sorumlulukları vardır.  Kazdağları’ndan ellerini çeksinler. Kazdağları çığlık atıyor, bütün dünya duydu ama saray iktidarı durmak istemiyor. Rant uğruna, toprağımızı, havamızı, suyumuzu tehdit altında bırakıyorlar.” 

AK PARTİLİ YAMAN'IN OĞLUNUN DÜĞÜNÜ

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, oğlu Hüseyin Yaman’a Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde nikah töreni düzenlendi. İçişleri Bakanlığı genelgesiyle yasaklanmasına rağmen saatlerce süren düğünde yemek ikram edildi, takı töreni yapıldı. Muhalefet ve sosyal medya ayağa kalktı.
 

 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler