Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye tepki

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik 'Yahudi düşmanlığı' suçlamasıyla yaptığı 'kınama' açıklamasına Dışişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımıza yönelik ithamları bütünüyle reddediyoruz" denildi.
 

Dışişleri Bakanlığı'ndan, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik "Yahudi düşmanlığı" suçlamaları üzerine açıklama yapıldı. Açıklamada, "Cumhurbaşkanımıza yönelik yer alan ithamları bütünüyle reddediyoruz" ifadesine yer verilirken, "Erdoğan'ın Yahudileri değil, Filistin'e saldıran İsrail'i hedef alarak konuştuğu" belirtildi.

Açıklamadan satır başları şöyle:

"HEDEF YAHUDİLER DEĞİL İSRAİL HÜKÜMETİ" : ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik yer alan ithamları bütünüyle reddediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği hususların hedefi Yahudiler değil, günlerdir Filistin’e yönelik olarak ayrım gözetmeksizin sürdürdüğü saldırılarla, büyük bölümünü çocuk, kadın ve gençlerin teşkil ettiği çok sayıda masum Filistinlinin hayatını kaybetmesine neden olan İsrail Hükümetidir. Öte yandan, Sayın Cumhurbaşkanımız İsrail'in eski bir Başbakanının ifadelerini hatırlatmıştır.

YÜZYILLARDIR AYRIMCILIĞA MARUZ KALMADAN YAŞIYORLAR: Tüm inançlara saygı duyan ve farklı din ve inanç gruplarının barış içinde bir arada yaşama kültürüne sahip bulunan toplumumuzda antisemitizm hiçbir zaman melce bulmamıştır. Ülkemiz toprakları, yüzyıllardır önce engizisyondan, İkinci Dünya Savaşı sırasında ise Holokost'tan kaçan çok sayıda Yahudiye vatan olmuştur. Cesur Türk diplomatları Holokost sırasında yüzlerce Yahudinin kurtarılmasına yardımcı olmuştur. Yahudi kökenli vatandaşlarımız bu topraklarda yüzyıllardır barış ve huzur içinde, herhangi bir ayrımcılığa maruz kalmadan yaşamaktadır.

ABD'Yİ İSRAİL'İN SALDIRILARINI DURDURMASI İÇİN ÇABA SARF ETMEYE DAVET EDİYORUZ:  Hukuk temelli dünya düzeni ve uluslararası hukukun üstünlüğü söylemleriyle iktidara gelen ABD Yönetimi'nin halihazırda izlediği politikalar, esasen söz konusu söylemlerle de çelişmektedir. ABD Yönetimi’ni, liderlerimize yönelik haksız ve asılsız ithamlarda bulunmak yerine, İsrail’in sivil halka yönelik saldırılarının durdurulması için çaba sarf etmeye davet ediyoruz. BM Güvenlik Konseyi’ndeki vetonun kaldırılması bu alanda atılabilecek önemli bir ilk adım olacaktır.

ATNİ-SEMİTİZM KAVRAMI İSTİSMAR EDİLMEMELİDİR: Antisemitizm kavramı, mevcut İsrail Yönetimi’nin Filistin halkına yönelik sürdürdüğü saldırılarının yanı sıra, işgal altındaki topraklarda sistematik şekilde yürüttüğü etnik, dini ve kültürel temizlik politikaları eleştiriden muaf tutmak ve bu alanda İsrail Yönetimi’ne dokunulmazlık sağlamak amacıyla istismar edilmemelidir."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler