Dışişleri Bakanı Fidan, ABD'de Beyaz Saray'da Yaptığı Temasları Değerlendirdi

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD'de Beyaz Saray'da Yaptığı Temasları Değerlendirdi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yapılan davet üzerine ABD'ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında dün (10 Kasım) Washington'da muhtelif temaslarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yapılan davet üzerine ABD'ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında dün (10 Kasım) Washington'da muhtelif temaslarda bulundu.

Bakan Fidan, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara’nın Washington ziyaretiyle aynı zamana denk gelen ziyareti kapsamında, ABD Başkanı Trump ve Suriye Cumhurbaşkanı Şara’nın görüşmesinin bir kısmına, Başkan Trump’ın davetine icabetle, katıldı. Bakan Fidan söz konusu görüşmede Türkiye'nin Suriye'ye dair görüşlerini paylaştı; ayrıca, Suriye'de Türkiye ile ABD arasında iş birliği alanları değerlendirildi.

Bakan Fidan’ın, Beyaz Saray’da ABD Dışişleri Bakanı ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Marco Rubio, Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, ABD Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff, ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack’la yaptığı ve ABD Başkan Yardımcısı J.D. Vance’in de bir noktada katılım sağladığı toplantıda, Suriye’deki sorun alanları ile Sezar Yasası’yla ilgili gelişmeler gözden geçirildi.

Bunun ardından Bakan Fidan, Özel Temsilciler Witkoff ve Barrack'la yaptığı toplantılarda, Suriye'deki durum, Filistin meselesi, Rusya-Ukrayna savaşı ile İran nükleer meselesini etraflıca ele aldı.

Ziyaret sırasında ABD Dışişleri Bakanı Rubio ve Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani’nin katılımıyla gerçekleştirilen Türkiye-ABD-Suriye üçlü toplantısı da yapıldı.

Mayıs ayında Antalya’da düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı marjında ilki tertiplenen bu toplantıda, Suriye sahasındaki gelişmeler ve üç ülke arasındaki iş birliği imkanları ele alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler