DHA'da Koronavirüs Krizi

DHA'da Koronavirüs Krizi

Demirören Haber Ajansı'nda, koronavirüse rağmen tam zamanlı çalışmanın yurt bürolarında ciddi sıkıntılar oluşturduğu öne sürüldü

Koronavirüs (Covid-19) salgını tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de etkisini sürdürürken, yurt genelinde pandemi nedeniyle çoğu iş yeri ve kurumsal firmalarda esnek çalışma başlatıldı. Medya sektöründe de bazı gazeteler, televizyon kanalları ve haber ajansları koronavirüs tedbirleri kapsamında, çalışanlarını evden çalışma veya gruplar halinde çalışma sistemini uyguladı.

Geçtiğimiz aylarda vakaların görüldüğü CNN Türk’ün İstanbul Bağcılar'daki merkezinin bahçesine konteyner konularak, muhabir ve kameramanlarını binaya almadığı iddiaları gündeme gelmişti. Bir krizin de Demirören Haber Ajansı'nda (DHA) yaşandığı öğrenildi.

 
BirGün'ün haberine göre, DHA'nın yurt genelindeki bürolarında DHA İstanbul merkezin talimatı üzerine esnek çalışma uygulaması yapılmadığı ve büroların tam kadro çalıştırıldığı iddia edildi.

Salgının son dönem ülke genelinde artması üzerine DHA İzmir Büro'da da pozitif vaka görüldü. Bir personelin baş ağrısı, kusma ve bulantı şikâyeti ile gittiği hastanede testi pozitif çıktı.

Bunun üzerine filyasyon ekipleri DHA'da test yapmak için harekete geçti. DHA Büro çalışanlarına yapılan testin ardından, filyasyon ekibi büroyu ve çalışanlarını karantinaya aldı.

İddialara göre DHA merkezi, büronun kapatılamayacağını ve personelin çalışması gerektiğini söyledi. Test yapılan personele normalde 14 gün uygulanması gereken karantina süresinin 5 güne düşürüldüğü öğrenildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler