Şevket Bülent Yahnici

Şevket Bülent Yahnici

Devlet Ricaline Açık Mektubumdur

21. Donem Parlamentosunun bir üyesi sıfatıyla 18 MART SEHITLER GUNU KANUN TEKLIFININ sahibiydim.
"Varlığım Türk varlığına armağan olsun" diyerek koşulan 
şehitlik makami gun itibariyla ve elbirligiyle onem arzeden bir makam olmaktan cikartilmis bulunmaktadır.
Ne "Ne mutlu Turkum" diyerek vatan savunması için Çanakkale tabyalarinda can veren Mehmetlerin; ne  KURTULUŞ VE KURULUŞ yolunda siradaglar gibi durup topragi vatan yapanlarin; ne de  Cumhuriyetten bu yana bazen  dağlarda terörün bolucusune; bazen de Fetocusune karşı  durup şehadete ulaşıp Turkluk icin şehadete gidenlerin anlam ifade etmediği bir noktaya maalesef getirildik.
Bu ülkede Çanakkale Sehitleri diye destan okumanin/dinlemenin bir anlami kalmamıştır.Yuzuncu yılında Sakarya sehitlerini anacağız demek tiyatro oynamaktır.Onlar yurt ve millet sevgisini (TURKLUGU VE TURK YURDUNU KORUMAYI) canlarından aziz bildikleri için şehadete koştular. Sairinin "sana yok,irkima yok izmihlal" dedigi ISTIKLAL MARŞI kabulünün yildonumunu kutlayıp nutuklar attığımız bir sırada ANDIMIZ konusundaki tavır butun nutukları boşa cikartmistir.Halisdemir "Ne mutlu Turkum diyene" inancıyla sehit oldu,aksi mümkün olabilir mi?..
ANDIMIZ'daki manaya inanmasalar vatan  çocuklarını dağlara sehit olmaya nasil gönderirsiniz?..
ANDIMIZ'la sıkıntısı olan bir Ülkede dört gün sonra 18 MART SEHITLER GUNU münasebetiyle yapılacak torenlerin,atılacak nutukların da bir önemi kalmamış demektir.

18 MART SEHITLER GUNU KANUNU TEKLIFI'nin sahibi eski bir Parlamenter olarak metnini yazdığım,gerekçesini hazırladığım,Parlamentoda savunduğum,kanunlasmasi icin gayret gösterdiğim bu KANUNUN boşa çıktığı inancıyla kahrolmaktayim...
Basta "devlet ricali" dedim...Ya vazgeçin 18 MART'I SEHITLER GUNU olmaktan cikartin, bana  KANUNUMU GERI VERIN; YA DA ANDIMIZI GERI GETIRIN!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum