DEVLET NE İSTİYOR, AKLI NE DİYOR?

DEVLET NE İSTİYOR, AKLI NE DİYOR?

Nuray Başaran'ın kaleminden af durumu.

Cumhur İttifakı’nın aslında neredeyse mimarı olan Devlet Bahçeli, son zamanlarda ‘af’la yatıp ‘af’la kalkıyor.  Önce kader mahkumlarını ileri süren Devlet Bahçeli bu söylemini, ‘Kürşat Yılmaz ve Alaaddin Çakıcı’ üzerinden devam ettirdi. Hem Çakıcı, hem de Yılmaz’ın vatanseverliklerine vurgu yapan Bahçeli, bununla da kalmadı. Bir süre önce,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kallavi bir çıkış yaptığı için son olarak’ Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten ‘ceza alan Alaaddin Çakıcı’yı tedavi gördüğü Kırıkkale’deki hastanede ziyaret etti. Bu da yeterli olmadı ‘af’ konusunu partisinin seçim beyannamesine aldı.

Fakat bir türlü ilerleme olamayan ‘af’ fa,  önce Başbakan Binali Yıldırım sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘hayır’ dedi. Tam, ‘ işler karıştı, acaba Cumhur İttifakı’nda sorun mu var’ demeye hazırlanırken;  Bahçeli işin peşini bırakmaya niyeti olmadığını tekrarladı. Ve bayramdan önce söz konusu ‘af’fın gerçekleşmemesi halinde, cezaevlerinde isyanlar çıkabileceği olasılığını masaya koydu. Ve Bahçeli, hükümetten bayram öncesinde af konusunda adım atmayı beklediğini açıkça ilan etti. Ve şöyle dedi:
‘Cezaevindekiler kader kurbanı olmaktan çıkıp FETÖ'nün, PKK'nın kurbanı haline gelir, seçime 1 hafta 10 gün kala bir talimat ile isyan başlatırlar ise ne olur?’
Doğrusu bu konuda ne kadar kararlı olduğunu anlatan Bahçeli’nin bu tutumu,  (Tıpkı erken seçim konusunda olduğu gibi) artık tüm Türkiye ‘de ‘af’ çantada keklik olarak çoktan kabul edildi. Bu örnekler ve gelişmelere bakınca,  bugün itibarıyla herkes artık bayram öncesinde böyle bir affın çıkacağına kesin gözüyle bakıyor. Kaldı ki, aynı Bahçeli bu konuda Başbakan Binali Yıldırım ile konuştuğunu da açıkladı.
Şimdi beklenen TBMM’nin hükümete verdiği yetkiyle af konusunda bir KHK çıkarması….
Kısaca bu affı Devlet istiyorsa, ‘aklı’ ne diyor? ’ Aklı’ istiyorsa,  ‘Devlet ‘ ne diyor? Bu af talebi neye yarayacak? Günün sonunda,  kimler nasıl faydalanacak? Af bizi toplumsal bir barışa mı götürecek? Yoksa bölgesel oylar için mi bir çaba? TBMM’deki sandalye sayısını nasıl etkileyecek? Ki afla gelen 1 milyon oyu kim tahvil edecek? Bu aftan yola çıkıp başka ‘af’lara mı geçiş olacak? Yazmaya devam edeceğim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler