Deva Partili Yeneroğlu'ndan Çavuşoğlu'na Erkam Yıldırım Tepkisi

Deva Partili Yeneroğlu'ndan Çavuşoğlu'na Erkam Yıldırım Tepkisi

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım'ın Venezuela ziyaretini Meclis gündemine taşıdı.

Yeneroğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na "Erkam Yıldırım, hangi sıfatla resmi ziyaretlere katılmış ve Caracas Büyükelçiliğimiz hangi sıfatına istinaden kendisini karşılamış ve resmi görüşmelere dâhil etmiştir?" diye sordu.

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, eski TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım'ın Venezuela ziyareti ile ilgili olarak Meclis’e soru önergesi verdi.

"ERKAM YILDIRIM HANGİ SIFATLA ZİYARETLERE KATILDI?"

Yeneroğlu'nun Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergenin gerekçesi şöyle:

"Eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım, Türkiye-Venezuela Parlamentolar Arası Dostluk Grubu ve bazı YSK üyeleriyle beraber Venezuela’ya gitmiş ve burada Caracas Büyükelçiliği tarafından karşılanmış ve resmi ziyaretlerde bulunmuştur.

Binali Yıldırım ise ilk olarak ‘Oğlum Venezuela'ya gitmiştir ve beraberinde koronavirüs ile mücadele amacıyla orada ihtiyaç sahiplerine test kiti, maske gibi birtakım malzemeler götürüp dağıtmıştır’ açıklamasında bulunmuştur.

Sonrasında ise oğlunun Venezuela'yı biraz meraktan biraz da iş adamı olarak yeni fırsatlar var mı diye sadece bir kez aralık ayında ziyaret ettiğini söylemiştir."

"BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NA SORULAR"

Yeneroğlu, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na şu soruları yöneltti:

“- Erkam Yıldırım, Venezuela’ya Türkiye-Venezuela Parlamentolar Arası Dostluk Grubu ve bazı YSK üyeleriyle beraber aynı uçakla mı gitmiştir?

- Erkam Yıldırım, hangi sıfatla resmi ziyaretlere katılmış ve Caracas Büyükelçiliğimiz hangi sıfatına istinaden kendisini karşılamış ve resmi görüşmelere dâhil etmiştir?

- Erkam Yıldırım, test kiti ve maske bağışında bulunmuşsa bu ürünler Türkiye Cumhuriyeti’ne ait uçakta mı taşınmıştır? Bağış yapıldığı iddia edilen tarihte Covid test kitinin Sağlık Bakanlığı’nın kontrolünde olduğu ve tıbbi maskelerin de ihracının bağış karşılığı ön izne tâbi olduğu göz önüne alındığında; coronavirüsle mücadelede kullanılan tıbbi malzemelerin diğer ülkelere bağışlanmasının usulü ve şartları nelerdir?

- Erkam Yıldırım, Venezuela’ya iş adamı olarak yeni fırsatlar araştırmak için gitmişse Dışişleri Bakanlığı kendisine ticari faaliyetlerinde ve saha araştırmasında yardımcı olmuş mudur?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler