Davutoğlu "Korku Duvarını Aşacağız, Yeni Bir Umut Olacağız"

Davutoğlu "Korku Duvarını Aşacağız, Yeni Bir Umut Olacağız"

Manisa'da katıldığı programda yeni kurulacak olan partinin yol haritasına ilişkin açıklamalarda bulunan Ahmet Davutoğlu, AK Parti ile bağlarının koptuğunu belirterek, yeni kurulacak partinin doğrularıyla ilgilendiklerini söyledi.

2014–2016 yılları arasında AK Parti genel başkanlığı ve Başbakanlık görevini sürdüren Ahmet Davutoğlu, Manisa'da düzenlenen programla kuracağı partiye ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yeni kurulacak partinin sağlam temellere sahip olması için iyi bir başlangıç yapması gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, "İlk isteğimiz korku duvarını aşmak, ümidi ve heyecanı ayağa kaldırmak" gerektiğine yönelik açıklamada bulundu.

"AK Parti’nin yanlışları değil, yeni kuracağımız..."

AK Parti bağlarının koptuğunu ve yapılan yanlışların kendilerini ilgilendirmediğini vurgulayan Davutoğlu, yeni kurulacak partinin doğrularıyla ilgilendiklerini söyledi.

AK Parti'yi gündemlerinden düşürüp yeni parti çalışmalarına hız verildiğini belirten Davutoğlu, şu açıklamaları yaptı:

“3,5 yılda bize yanlış gelen hususları anlattık. Birçok arkadaşımızla birlikte bunlar yanlış gidiyor düzeltelim dedik. Bunun üzerine hepinizin takip ettiği şekilde 22 Nisan’da bir manifesto yayınladık. Sayın Cumhurbaşkanımız dedik, partimiz dedik, davamız dedik. Yanlış giden şeyleri anlatmaya çalıştık. Bütün bu çağrılarımıza parti yetkilileri ve Cumhurbaşkanımız muhatap alarak bir süreç başlatsaydı biz de elimizden gelen her şeyi yapardık. Ama aşırı ithamlarla muhatap olduk. Bu da yetmedi, Sakarya konuşmasından sonra ihraç istemiyle disiplin kuruluna gönderildik. Arkadaşlarımızın hepsinin yüreği acıdı. Beni daha fazla üzen iktidarda uzun yıllardır kalmış bir partinin o gönderdiği ihraç yazısındaki Türkçe bozuklukları. İşte biz bunların yaşanmaması için partiyi kurumsallaştırmaya çalıştık. Şu andan itibaren bizi AK Parti’nin yanlışları değil, yeni kuracağımız yolun doğruları ilgilendiriyor. Türkiye’nin her kesiminden, geçmişte farklı görüşlerde olduğumuz dostlarımız da dahil olmak üzere herkesle istişare yapıyoruz. Yeni hareketin doğru temelde ve en kapsamlı şekilde yapılması için görüşmeler yapıyoruz. Öyle bir korku iklimi var ki bazı yakın dostlarımız bile söylediğiniz doğru ama bizi bir müddet mazur görseniz diyor. İleride tarih bizi mazur görecek mi? İlk isteğimiz bu korku duvarını aşmak, ümidi ve heyecanı ayağa kaldırmak. Tüzüğümüz her kesimden vatandaşımızı, aydınlarımızı, halkımızı kapsayacak. Yeni bir umut olacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler