Kerime Yıldız

Kerime Yıldız

Davutoğlu ile Babacan Arasındaki Fark

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 17 Ağustos’da Habertürk’de Fâtih Altaylı’nın sorularını cevapladı. 

Davutoğlu, Ali Babacan'ın kendisine yönelik olarak söylediği, “Suriye meselesinin Bakanlar Kurulu'nda hiçbir zaman gündeme gelmediği” ifâdelerini, hayretle, şaşkınlıkla ve üzüntüyle izlediğini belirterek şöyle dedi:

"Suriye ve Irak konusu, her MGK'nın dâimî konusudur. Bütün Bakanlar Kurulu toplantılarında da değişmeyen gündem maddelerinden biri, dış politikadadır." 

Programın ilerleyen dakikalarında sıra nepotizme, yâni akraba kayırmacılığına geldi. Davutoğlu, çalıştığı kurumu âile şirketi hâline getiren bir bürokratın istifâsını nasıl aldığını anlattı. Mezkûr bürokrat, Ali Babacan’a bağlı olduğundan Başbakan Davutoğlu, hemen Babacan’ı arayıp istifâsının alınmasını istiyor. Babacan da, “Emredersiniz” diyor. Davutoğlu, odadan çıkmak üzere olan bürokrata, şöyle diyor:

“Şimdi buradan git, Hazîne’nin bütün katlarını dolaş! Bir tek Babacan soyadına rastlarsan seninle birlikte onu da görevden alırım. Öncesinde Başbakanlıktan çıkarken bütün koridorları dolaş. Bir Davutoğlu soyadına; benim birinci değil, ikinci, üçüncü akrabama rastlarsan seninle birlikte ben de istifa edeceğim.”

Davutoğlu’nun, kendisine asılsız isnatta bulunan Babacan’ı övmesi, hakkını teslim etmesi, siyâsî ahlâk örneğidir. 

Abdullah Gül’e taraf olmak uğruna pelikanların değirmenine su taşıyan Ali Babacan’ın mahcûb olmasını diliyorum.

 
BOMBA YAĞDIRAN, PETROLÜ KANDAN DEĞERLİ GÖREN “KARDEŞ ÜLKELER” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki gün evvel İDEF’21 15. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı açılış töreninde yaptığı konuşmada şöyle dedi:

“Biz asla sınırlarından binlerce on birlerce ötede güya terörle mücâdele adı altında sivil, mâsum demeden insanların başına bomba yağdıranlardan olmadık, olmayacağız. Bir damla petrolü bir damla kandan daha değerli gören zihniyetin bizim değer, toplum ve devlet dünyâmızda zerre kadar karşılığı yoktur.”

Eyvallah! Hepimizin, altına imzâ atacağı sözler bunlar. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kastettiği bombacı devlet, elbette ABD; bir damla petrolü bir damla kandan değerli gören ise İngiltere. Petrolün kandan değerli olduğunu Churchill, Avam Kamarası’nda söylemişti.

Erdoğan bu sözleri, 17 Ağustos’da öğleden sonra söyledi. Aynı gün öğleden evvel Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ürdün’de yaptığı konuşmada Afganistan’ı kastederek şöyle dedi:

"Orada, ABD ve İngiltere gibi bâzı kardeş ülkelerin de askerî güçleri var.”

Artık eyyamcı da değil, öğüncü olduk. Sabahki hısmımız, öğleden sonra hasmımız oluyor. 


 

 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.