Cumhuriyet'ye yönetim değişti

Cumhuriyet'ye yönetim değişti

Cumhuriyet gazetesinin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı toplantısı yapıldı


Cumhuriyet Vakfı'nın başkanlığına Alev Coşkun'un getirildiği toplantıda yaklaşık 2 yıldır Murat Sabuncu'nun yürüttüğü genel yayın yönetmenliği görevini de istihbarat servisi şefi Aykut Küçükkaya'nın atanmasına karar verildi.

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu toplantısında ilk olarak, hayatını kaybeden İlhan Selçuk ile Cüneyt Arcayürek’in yerine üye seçimi yapıldı.

Seçim sonucunda Turan Karakaş  Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi oldu.

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanvekili Alev Coşkun ise vakfın genel başkanlığına seçildi. Vakfın başkanvekilliğine Ali Sirmen, genel sekreterliğe Işık Kansu, saymanlık görevine de İrfan Hüseyin Yıldız getirildi.

Yaklaşık 2 yıl önce getirildiği Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği döneminin yaklaşık 17 ayını cezaevinde geçiren Murat Sabuncu’nun yerine de gazetenin istihbarat şefi Aykut Küçükkaya getirildi.


Vakfın yeni yönetim kurulu şöyle:

Alev Coşkun - Başkan

Şükran Soner 

İnan Kıraç

Işık Kansu

Ali Sirmen

Şevket Tokuş

Mustafa Balbay

İbrahim Yıldız

İrfan Hüseyin Yıldız

Prof. Tayfun Akgüner 

Turan Karakaş.


Revizyon bekleniyor

Vakıf Yönetim Kurulu'nun değişmesinin ardından gazete yönetiminde ve bazı köşelerde ayrılıklar bekleniyor. Gazete yöneticileri ve yazarlarıyla birlikte yargılanan yazar Aydın Engin ile yazı işleri müdürleri Bülent Özdoğan ve Faruk Eren gazeteyle yolları ayrılacak isimler arasında gösteriliyor.

Vakıf adına gazetenin imtiyaz sahibi konumunda bulunan Orhan Erinç ile Aydın Engin'in, vakfın çoğunluk hisselerine sahip olduğu Yenigün A.Ş.'den de istifa ederek yeni yönetim kurulu üyelerinin belirlenmesini talep edecekleri konuşuluyor.

Gazetede Atatürkçü kanadı temsil eden isimlerin Cumhuriyet'te yazmalarına karşı çıktıkları Prof. Ahmet İnsel ile Aslı Aydıntaşbaş'ın da yeni dönemde gazete yazarları arasında bulunmayacakları tahmin ediliyor.
 

Alev Coşkun, (1936, Ödemiş, İzmir Türkiye)

İzmir Atatürk Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. New York Üniversitesinde Siyasi İlimler konusunda Master, Kamu Yönetimi konusunda Doktora yaptı. Hacettepe Üniversitesi'nde Öğretim Üyeliği, Kurucu Meclis Cumhuriyet Halk Partisi Temsilciliği (6 Ocak 1961 - 25 Ekim 1961), TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği, 4.(XV) ve 5.(XVI) Dönem İzmir Milletvekilliği ile Turizm ve Tanıtma Bakanlığı yaptı.

1992 yılı Nisan ayında, İlhan Selçuk’un daveti üzerine Cumhuriyet gazetesini yayınlayan Cumhuriyet Yayıncılık A.Ş.’nin Yönetim Kuruluna seçildi. Çok kısa bir süre sonra Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi.

Cumhuriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı olarak, gazetenin Başyazarı İlhan Selçuk’la çok yakın olarak çalıştı ve Yönetim Kurulu Başkanlığı 2006 yılına kadar kesintisiz 14 yıl sürdü. Aynı tarihte Cumhuriyet gazetesinin imtiyaz sahibi olan Cumhuriyet Vakfının Başkan Vekilliğine getirildi.

Evli ve 2 Çocuk babasıdır,2 torunu vardır.

Yeni genel yayın yönetmeni bir madencinin oğlu

Aykut Küçükkaya 16 Ocak 1973'te Zonguldak'ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Zonguldak'ta tamamladı. 1994'te İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nü bitirdi. Aynı yıl Cumhuriyet'te "gece muhabiri" olarak çalışmaya başladı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler