'Cübbeli' Ahmet'ten Babacan'a 'Sezen Aksu' çıkışı: 'Bugün ana babasını satanlar...'

'Cübbeli' Ahmet'ten Babacan'a 'Sezen Aksu' çıkışı: 'Bugün ana babasını satanlar...'

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü; 2017'de çıkardığı 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısı sebebiyle iktidara yakın gruplar tarafından hedef alınan Sezen Aksu'ya destek veren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a sert çıktı...

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü; 2017'de çıkardığı 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısı sebebiyle iktidara yakın gruplar tarafından hedef alınan Sezen Aksu'ya destek veren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a sert çıktı. Ünlü, "Bugün rey için ana babasını satanlar yarın yönetime gelseler düşünün neleri satarlar?" ifadelerini kullandı.

Sanatçı Sezen Aksu, 2017 yılında müzisyen Yaşar Gaga ile çıkardığı 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısında geçen sözler üzerinden, iktidara yakınlığıyla bilinen kişi ve gruplar tarafından hedef gösterilmişti. Aksu'nun yazdığı şarkıda "Binmişiz bir alâmate. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e..." sözleri dine hakaret olarak yorumlanmıştı.

Sosyal medyada troller tarafından #sezenaksuhaddinibil hashtagi açılmış; AKP'ye yakınlığı ile bilinen Milli Beka Hareketi, Aksu'yu, Beykoz'daki evinin önünde 'protesto' etmişti.

ALİ BABACAN'DAN DESTEK GELMİŞTİ

Söz konusu tartışma siyasete de sıçrarken; Sezen Aksu'ya bir destek de DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan gelmişti.

Babacan, ''Türkiye ancak fikir ve ifade özgürlüğü zemininde yükselebilir. Sanatçılarımız da sanatlarını icra ederken özgür olmalıdır. Şarkı sözlerini çarpıtan zihniyet bu ülkeye sadece kötülük yapmaktadır. #SezenAksu’nun hedef alınması kabul edilemez'' ifadelerini kullanmıştı.

'CÜBBELİ'DEN BABACAN'A 'SEZEN AKSU' ÇIKIŞI

Son olarak, kamuoyunda ‘Cübbeli Ahmet’ olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Aksu'ya destek veren Ali Babacan’ı hedef aldı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Ali Babacan’a sert tepki gösteren ‘Cübbeli’, “Ali Babacan'ın, Sezen Aksu'nun Peygamber Atamıza ve Kıymetli Annemize yaptığı hakâreti fikir özgürlüğü çerçevesinde savunan tweeti çok mânîdârdır. Buna ancak şu yorumu yapabiliyorum; Bugün rey için ana babasını satanlar yarın yönetime gelseler düşünün neleri satarlar?” ifadelerini kullandı.

Ünlü'nün paylaşımı şu şekilde:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler