Kerime Yıldız

Kerime Yıldız

ÇÖZÜM SÜRECİNDE NEREDEYDİNİZ TÂHİR BEY?

İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın, Bingöl’de şehid yakını Tâhir Gümren’e ettiği küfürün savunulacak bir tarafı yok. Meral Akşener, gereği neyse yapmalı. Türkkan, sâdece küfretmedi. Bir de inkâr etti. Hâdisenin videosu olmasa inkâra devam edecekti ve Tâhir Gümren’i iftirâcı yapacaktı ki bu, küfür etmesiyle kıyaslanmayacak bir suç.

Tâhir Gümren’in kardeşi İsa Gümren, 17 yaşında hayâtının baharında şehid olmuş. “Benim kardeşimin vücudu parçalandı. Günlerce ayaklarını aradık.“ diye feryad eden Tâhir Bey’in acısı geçmemiş. Geçmez de.

Açıkçası haber ilk çıktığında Tâhir Bey’in kardeşinin yakın zamanda şehid olduğunu zannettim. 1997’de şehid olmuş.

11 Mayıs 2013’te Âkil İnsanlar Heyeti, Bingöl’de sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri ve vatandaşlarla bir araya gelmişti. Bâzı vatandaşlar, devletin özür dilemesini isteyince Bingöl Şehit Âileleri Derneği İkinci Başkanı Ziya Yener, şöyle sormuştu:

"Şimdi burada herkes konuşuyor. Kürdistan diyor, devlet özür dilesin diyorlar. Özür dileyecek biri varsa o da PKK terörüdür, gelsin Kürt halkından da özür dilesin! Çünkü 30 yıldır Kürt gençlerini kandırıp dağa kaldıran, Kürt kızlarına yaptıklarını burada söylemeye dilim varmıyor. Kürtlerin haysiyeti ile şerefiyle oynayan PKK terörüdür, çıksın gelsin özür dilesin! Asırlardır bu coğrafyada yaşıyoruz. Kürt sorunu diye bir sorun yoktur, PKK sorunu vardır. Masanın bir ucunda hükümet, bir ucunda terör örgütü var. Silahlarını alıp Kandil'e gidiyorlar, bir kısmı da Suriye'ye gidiyor. Ben buradan hükümete ve siz âkil insanlara soruyorum: Bunların tekrar dönmeyeceğine ve silahların ebediyen susacağına garanti verebiliyor musunuz?"

Masanın bir ucunda terör örgütünün olmasından rahatsız olan Bingöllüler, âkil insanlara bu soruyu sorarken Tâhir Gümren neredeydi? Niye, burnunu çekerek ağlayan âkillere de, “Benim adım Tâhir Gümren! Kardeşimin vücudu parçalandı.” diye haykırmadı?

Gerçekten merak ettim.

Niye?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.