Çocuklara aşı geliştirme yarışı!

Çocuklara aşı geliştirme yarışı!

Ülkeler arasında koronavirüs aşısı tedarik etmek için yarış yaşanırken, ilaç firmaları da çocuklara uygun aşıyı bulma yarışında. Açıklanan son verilere göre Pfizer/BionTech'in çalışmalarının diğer firmalara göre biraz önde olduğunu söylemek mümkün...

Ülkeler arasında koronavirüs aşısı tedarik etmek için yarış yaşanırken, ilaç firmaları da çocuklara uygun aşıyı bulma yarışında. Açıklanan son verilere göre Pfizer/BionTech'in çalışmalarının diğer firmalara göre biraz önde olduğunu söylemek mümkün. Pfizer/BionTech'in 12-15 yaş arasındaki çocuklar için geliştirdiği aşı acil kullanım onayı beklerken, 16-17 yaş arasındakiler için hazırladığı aşı kullanıma hazır.

Dünyada koronavirüs aşısına erişim için yarış sürerken, aşı geliştiren önde gelen ilaç firmaları arasında çocuklara uygun aşı geliştirme yarışı da devam ediyor.

Pfizer/BionTech, Oxford/AstraZeneca, Moderna ve Johnson&Johnson 6 aylık bebeklerden başlayarak 17 yaşına kadar uygulanabilecek aşıyı geliştirme çalışmalarını sürdürüyor.

Ancak Oxford/AstraZeneca'nın geliştirdiği aşı kanda pıhtılaşma iddiaları nedeniyle beklemeye alındı.

Pfizer/BionTech'in 6 ay ve 2 yaş arasındaki çocuklara uygulanacak aşı çalışmaları henüz Faz 1'de. Moderna ve Oxford/AstraZeneca'nın 6 ay-2 yaş arası için aşı çalışmaları Faz 2/3 aşamasında.

Johnson&Johnson’ın aşısı henüz klinik aşamada.

İlaç firmalarının 2-5 yaş arasındaki aşı çalışmaları ise şu aşamada;

Pfizer/BionTech Faz 1, Moderna ve Oxford/AstraZeneca Faz 2/3, Johnson&Johnson ise henüz klinik aşamada.

5-11 yaş arasındaki çocuklar için geliştirilen aşı çalışmalarında da durum 2-5 yaş çalışmalarıyla aynı. Pfizer/BionTech Faz 1, Moderna ve Oxford/AstraZeneca’nın Faz 2/3, Johnson&Johnson ise henüz klinik aşamada.

BIONTECH 12-15 YAŞ İÇİN ACİL KULLANIM ONAYI BEKLİYOR

Pfizer/BionTech'in 12-15 yaş arasındaki çocuklar için geliştirdiği aşı Faz 3 aşamasında yüzde 100 etkinlik gösterdi. Pfizer/BionTech, FDA (ABD Gıda ve İlaç Dairesi) ve EMA’ya (Avrupa İlaç Ajansı) acil kullanım onayı için başvurdu.

Öte yandan, 12-15 yaş arasındaki çocukları için Moderna, Oxford/AstraZeneca Faz 2/3 aşamasında, Johnson&Johnson ise henüz klinik aşamada.

Pfizer/BionTech'in 16-17 yaş arasındakiler için hazırladığı aşı kullanıma hazır.

Son olarak, Moderna, Oxford/AstraZeneca ve Johnson&Johnson Faz 2/3 aşamasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler