Çinli Yatırımcılara İmtiyaz, ABD'de Dahi 'Yaptırım'dan Korunuyorlar

Çinli Yatırımcılara İmtiyaz, ABD'de Dahi 'Yaptırım'dan Korunuyorlar

Çin Merkez Bankası, Pazar günü yaptığı açıklamada, 15 Ekim'den itibaren zorunlu karşılık oranı uygulamasını kaldıracağını açıkladı. Bankacılık sistemine net 109.2 milyar dolar sağlanacağı bildirildi.

Çin Merkez Bankası, Pazar günü yaptığı açıklamada, 15 Ekim'den itibaren zorunlu karşılık oranı uygulamasını kaldıracağını açıkladı. Bu işlemin, bankacılık sistemine net 109.2 milyar dolar nakit para aktarımını sağlayacağı bildirildi.

Zorunlu karşılık oranı, mevduat kabul eden bankaların bu mevduatlara karşılık olarak merkez bankasında bulundurmak zorunda oldukları mevduatların oranı olduğu uzmanlarca belirtildi.

ABD basını, bu hamlenin Çin ekonomisinin baskı altına olduğunu gösterdiğini söyledi.

Zorunlu karşılık oranı uygulamasının ise, Beijing'in inşaat ve yapı projeleri için Çin Halk Bankası'nda para bulundurmak,sermaye çıkışları üzerindeki baskıyı yoğunlaştırmak amacıyla getirildiği ifade edildi.

Sebep: ABD'deki Yatırımcıya Nakit Sağlamak

ABD ile ticaret savaşlarının derinleştiği şu sıralarda, Çin'in Avrupa Birliği'nden sonra en büyük ikinci pazarı olan ABD'de özel sektör yatırımcılarının karşılaştıkları belirsiz durum sebebiyle yatırımdan kaçındıkları, bu hamlenin ise onlara nakit sağlamada yardımcı olacağı açıklandı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler