"Çiller açıklamak zorunda"

"Çiller açıklamak zorunda"

Akşener'den Çiller iddialarına sert tepki

Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener seçim çalışmaları kapsamında Elazığlı vatandaşlarla bir araya geldi.

Seçim çalışmalarına devam eden Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Malatya'dan sonraki durağı Elazığ oldu.

Seçim otobüsüyle vatandaşları selamlayarak miting alanına gelen Akşener'i, on binlerce Elazığlı büyük bir coşku ile karşıladı.İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sahneye gelen Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"'FATİHA BİLMEZLER' DİYENLERLE..."

"Erken seçim dediler şimdi çok pişmanlar çünkü bir seçime girme yolunu açtık. Birbirine benzemezlerin nasıl yan yana geldiğini gördük. Milliyetçiliği ayaklar altına alıp “Fatiha bilmezler” diyenlerle “Ben milliyetçiyim” diyenlerin nasıl yan yana geldiğini gördünüz. Madem bu kadar iyi anlaşacaktınız. Neden daha önce ittifak kurup da hendeklerin kazılmasına engel olmadınız?

Allah sizden razı olsun. Burada bu sıcak altında oruç ağızla benimlesiniz hakkınızı bana helal edin. Bir seçime gidiyoruz. Sanırsınız savaşa gidiyoruz. 

İnsanları birbirine düşman eden iktidar yolun sonuna geldiğini görüp ona göre hareket ediyor."

"Dünyanın en yüksek işsizlik rakamlarından olan yüzde 11’i çözmek üzere ortaya koyduğumuz proje. 5 yıl içinde bu rakamı 5’e indireceğiz. Her yıl 50 milyar dolar yatırım yapacağız. Biz iş verinceye kadar gençlerimize ayda 500 TL vatandaşlık maaşı vereceğiz. Hemen ne soruluyor biliyor musunuz? Kaynak. Başka kimseye bu soru sorulmuyor ama. Hani o çaldıkları var ya hepsini onlardan alacağım.”

“TEK ARABAYLA EMEKLİ OLAN SADECE BENİM”

"Aklınıza gelecek her yerden et ve canlı hayvan ithalatı var. Neyle besleniyorlar biliyor musunuz? Domuzdan üretilen yemlerle. Kredi kartı borcu konusunda Elazığ’da da büyük sorun var. 4.5 milyon insanımızın borcu var. Geçim sıkıntısına harcanmış küçük borçlar. Ben bunların bir kereliğine affedilmesini sağlayacağım. Yine sordular “Kaynak nerede?” Arabalar var arabalar. Kızları gelinleri damatları biniyor ya hani. Yıllık 8.5 milyar TL gideri var.

Bakanlıktan, bürokrasiden ayrılanlara arabalar, yakıtlar hepsi devlete ait. Siz ödüyorsunuz paralarını. Bir Vectra ile oradan emekli olan benim. O da az yakıyor diye ki yakıtımı da ben karşılıyorum.

Atatürk ve arkadaşları, kardeşim ne derdiniz var sizin bu Atatürk’le anasına sövülüyor ses yok. Ona söven müptezeli Saray’da ağırladın bunu nasıl açıklayacaksın. 100 sayfa tarih okumamış biri ülkeyi yönetiyor buna bir son vermek lazım. 

Dolar almış başını gidiyor, evlere şenlik Ekonomi Bakanı’nın dediğine göre, dolarla molarla işimiz yokmuş. İğneden ipliğe neden zam yapıyorsunuz o zaman?"

"ÇİLLER İDDİALARINA SERT TEPKİ"

"İlk defa sizinle bir şey paylaşıyorum. Sayın Erdoğan’a acıyorum bu kadar ahmağa nasıl katlanıyor.

Sosyal medyada bir şey dolanıyor. Çiller demiş ki ben 28 Şubat’ta devlet belgelerini ABD’ye satmışım. Yalnız bu belgeleri görenler AKP’de milletvekili. 

Buradan ilan ediyorum. Sayın Çiller bunun doğru veya yalan olduğunu açıklamak zorundadır. Tek başına bırakılıp 10 gün telefonu çalmayan birisiyim. Ağır abi gezen herkesin ipliğini pazara çıkarmazsam Akşener değilim. Rahmetli Erbakan’ın teşekkür ettiği tek kişiyim ben. Meral Akşener’e dil uzatırken herkes dikkatli olacak. Her türkü karartma ve hakaret oyunları oynanmaya devam ediliyor."

Konuşmasının ardından vekil adaylarını sahneye alan Akşener, “Yarıda bıraktığımızı tamamlıyoruz inşallah, arkadaşlarımızı da kendimi de sizlere emanet ediyorum. Allah’ın haram lokma yememize müsaade etme. Bayramın mübarek olsun.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler