“Çifte standart”

“Çifte standart”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Havalimanı’nın 17 Mayıs’a kadar olan ‘gidiş’ uçuşlarının durdurulmasına...

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Havalimanı’nın 17 Mayıs’a kadar olan ‘gidiş’ uçuşlarının durdurulmasına “Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Mustafa Şentop ve 180 kişilik heyet Hatay Havaalanına iniş yapabiliyorsa, buraya neden yolcu taşınmıyor” diyerek tepki gösterdi.

6 Şubat depremlerinde pistinin büyük bir bölümü zarar gören ve kullanıma açılması için onarılan Hatay Havalimanı’na ancak seçimden sonra uçuş izni verilebileceğine işaret eden Başkan Savaş, “Hatay Havaalanına iniş yapılabiliyorsa, yolcu da taşınabilir” diyerek, konuyla ilgili tatmin edici bir açıklama yapılması gerektiğini söyledi.

Konunun siyasete alet edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Savaş, “Başkan Savaş, “17’sine kadar açılacağı söyleniyor. Katıldığımız iftarda öğrendik ki; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop ve 180 kişilik heyet Hatay Havaalanına iniş yapmış. Buradan da uçak kalkıyor. Anlamadığım 180 kişi buraya inebiliyorsa, neden buraya yolcu taşınmıyor? Cumhurbaşkanının bu konuyu yetkililere sorması lazım. Bunun halka tatmin edici bir şekilde anlatılması lazım. Buraya gelecek insanların hangi partiden olduğunu da bilmiyoruz. İnsanların bir tarafı yok sayması çok üzücü. 2023 yılındayız, bu konuda siyasetin yapılmaması lazım” dedi.

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinde oy kullanmak için Hatay’a gelmeyi planlayan seçmenleri uçak yerine, gemilerle ve otobüslerle getirtmeye çalışacaklarını söyleyen Başkan Savaş, “Hataylıların yüzde 15’i nüfusunu başka şehre aldırmış. İnsanlarımızı gemilerle ve otobüslerle getirmeye çalışacağız. Ama, yüzde 10-15 getirme şansımız var. Barınma ve birçok sorun devam ettiği için bu işler kolay değil. Büyükşehirlerden de destek isteyeceğiz. Kimleri getirebiliyorsak getireceğiz. İnsanlar vatandaşlık haklarını kullanmak isteyecekler” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler