"CIA: "KAŞIKÇI SUİKASTİNİN TALİMATINI PRENS SELMAN VERDİ"

"CIA: "KAŞIKÇI SUİKASTİNİN TALİMATINI PRENS SELMAN VERDİ"

Beyaz Saray'a yakınlığı ile bilinen ve öldürülen Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın da köşe yazarlığı yaptığı Washington Post,CIA uzmanlarının yaptıkları analizler sonucunda suikast emrini Prens Selman'ın verdiği sonucuna ulaştığını yazd

Amerika'nın en saygın gazetelerinden birisi olan ve özellikle Beyaz Saray'a yakınlığı ile bilinen Washington Post Gazetesi okuyucularına CIA yetkililerinin yaptıkları analizler sonucunda Cemal Kaşıkçı suikastının emrinin bizzat Prens Selman tarafından veridiği kanısına vardığını duyurdu.

Gazete Suudi Arabistan'dan gelen "Ölüm Timi" nin devletin en küçük birimlerini dahi kontrol eden Prens Selman
'dan habersiz bu operasyonu yapmasının mümkün olmadığını belirtirken Prens Selman'ın kardeşi Prens Halid ile Kaşıkçı arasındaki telefon görüşmelerinin de ABD istihbaratı tarafından dinlenerek "Yönlendirildiği" bilgisi de bu haberle birlikte ortaya çıktı.

Ancak gazete CIA yetkililerinin analizlerinin Prens Halid'in Kaşıkçı'nın öldürülüp öldürülmediği konusunda "bilgisi olmadığı" yönünde kanaate vardıklarını belirtti.

Öte yandan Türkiye'nin Suudi Arabistan konsolosluğunu yerleştirilen bir cihaz ile dinleyerek cinayet anına dair ses kayıtlarına sahip olduğunu belirten gazete Türkiye'nin bu ses kayıtlarını başta ABD olmak üzere pek çok önemli ülke istihbarat servisi ile paylaştığını yazdı.

Washington Post,Başkan Trump'ın "Güvenilir" bulduğu Prens Selman'ın görevde kalmasını istediğini belirterek İran'a karşı bölgedeki en önemli müttefik olarak nitelediği Suudi Arabistan'daki yönetimi,cinayet ile ilgili ortaya çıkan çok net bağlantılar nedeni ile savunmakta zorlanacağı analizinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika