"CHP'nin ruhunu yenilgi teslim almış"

"CHP'nin ruhunu yenilgi teslim almış"

İnce'den önemli açıklamalar

İnce: Kurultay toplanmazsa partiyi çok büyük kötülük olur

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce canlı yayında soruları yanıtladı. İnce, "CHP değişim demek Türkiye'de değişim demektir"dedi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Halk TV canlı yayınında soruları yanıtladı. İnce 'nin konuşmasından başlıklar şöyle:

Hepimiz seçimin ikinci tura kalacağını düşünüyorduk. YSK'nın bizi rahatsız edecek bir karar aldı mı diye sorduğumda olmadığını söylediler. Avukatları oraya çağırmanın anlamı yoktu. 16 Nisan'da olduğu gibi bir şey yapılmadı. 
Sandıklardan gelen bilgileri bana değil, partiye gelir. Seçim ikinci tura kaldığını söylüyor ve ben ondan duyuyorum. Benim açıklayacak bir şey yok. Milletin önüne nasıl çıkayım. CHP'den sağlıklı sonuçlar gelmiyordu. Yerlerde mi sürünseydi parti?"

İYİ Parti, HDP, Saadet Partisi, AK Parti seçimleri değerlendirdi. Kaç tane ıslak imza var partinin elinde?


"Milletvekilleri imza verenlerin peşinde"

Milletvekilleri imza verenlerin peşinde. Bunu değiştireceğiz.Delegelere yapılan teklifleri gösteririm sayın Genel Başkan'a isterse.  Ben yakın bir tehlike görüyorum. Önümüzde yerel seçim var, belediyelerin yarısını kaybediyoruz. Kadın delegelerimize sesleniyorum, kendi anayasasına uymayan bir CHP var. 


"CHP'nin ruhunu yenilgi teslim almış"

CHP'nin ruhunu yenilgi teslim almış. Bu kurultay gerçekleşirse, Eylül'de yeniden kurultay olacak. Sandıktan kim çıkarsa o aday olacak. AKP'nin tüzüğü ile CHP'nin tüzüğü aynı.


Türkiye'nin kaderi 1250 delegenin elinde

Koltuk derdinde değilim. Türkiye'nin kaderi 1250 arkadaşımızın elindedir. 1250 arkadaşıma söylüyorum, sakın Kılıçdaroğlu'nu, İnce 'yi dinlemeyin. 

Ben aday olarak neden açıklama yapayım ki? Başında genel başkan ve yardımcıları var, neden ben yapayım. Çatışma olacaksa haklı zeminde olmalıdır. Korkmam ben çatışmadan. 

188 bin ıslak imzalı tutanak  olacak, oyunuz çalınmış o zaman sokağa çağırırsın insanları.

Ben Kılıçdaroğlu'nun karşına çıkmayacağım sözünün arkasındayım. Şartlar bunu gerektirdi.Türkiye'de yeni bir dönem var artık.


"Kılıçdaroğlu neden koltuğu bırakmalı?"

Sayın Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olacak mı? 5 yıl sonra bence aday olmayacak. O zaman koltuktan ayrılmalıdır. Ben genel başkan olursam "Cumhurbaşkanı adayı olacak mıyım?" Aday adayı olacağım. Üyelerin önüne sandık koyacağız.

"Sandıkta oyumuzu çalıyorlar hikayesi sona ermelidir."

Sandıkta oyumuzu çalıyorlar hikayesi sona ermelidir. Yeni bir durumu daha söyleyeyim. Yeni seçilen milletvekili arkadaşlara söylüyorum, parlamento bitmiştir. Sokak mücadelesidir. Değişen duruma göre tüzüğünü demokratikleştirmelidir.


"CHP yönetimi güvenoyunu kaybetmiştir"

CHP yönetimi güvenoyunu kaybetmiştir. Ben 10 gündür hiçbir yerde konuşmadım. İmza nasıl geri çekilir? Hepsini takip edeceğiz. Çekildi nereye gitti, oraya bakacağız.

59 il başkanı sözde açıklama yapıyor. Orada 36-37 il başkanı var.

İnce'den Özgür Özel'e Manisa göndermesi

Özgür Özel milletvekili olduğu şehirde 18 delegenin 18'i imza vermiş. Ama Özgür Özel, "Kurultaya gerek yok " diyor.


"Örgüt karar vermiş"

Örgüt karar vermiş. Bu kurultay olacak, olmalı. Cumhuriyet tarihinde bir ilk delegelerin bu kadar imza toplaması.


Tuncay Özkan açıklaması

Türkiye'yi yönet diyenler şimdi bana partiyi mi vermiyorsunuz? Örgütün vicdanına bırakıyorum. Biraz akıl biraz zeka. Erdoğan mevcut yönetimden memnun değil mi? Ben onu düşüremedim ama salladım.


"Çelişen ben değilim"

Sayın Genel Başkanımız Yenikapı'ya, Saray'a gitmişti. Çelişen ben değilim.


"İmza toplama sürecinde çok çirkin şeyler yaşanıyor."

Sosyal medyada gördüklerim ile eğleniyorum. Medya önünde bu konuları tartışmak istemiyorum. İmza toplama sürecinde çok çirkin şeyler yaşanıyor. Hesap vermesi gerekenler hesap vermiyor. Parlamentoda ana muhalafet kalmadı artık. Yeni düzeni kavrayalım, kendimizi buna karşı şekillendirelim. 

Enis Berberoğlu ve Eren Erdem açıklaması

Dokunulmazlıkların kaldırılmasında  "Evet" oyu verenlerin vebali vardır Berberoğlu'nun üzerinde. Ben eğer CHP Genel Başkanı olsaydım Eren Erdem'i mutlaka listeye alırdım. Kendi evladını yedirmeyeceksin. Türkiye'de yargı falan yok. Eren Erdem milletvekili olmadığında tutuklanacağı belliydi. Temel virajların hepsinde hata yapıldı. Geçmişte yapılan o kadar çok hata var ki elimizi kolumuzu bağlıyorlar.


"Kurultay toplanmazsa partiyi çok büyük kötülük olur"

Kurultay toplanmazsa partiyi çok büyük kötülük olur. Ben yarın 100 civarı delegenin de imza vereceğini düşünüyorum. 1000 delege imza versin. Böyle olmaz değişim sağlanmalı. Partiyi barıştıralım. Demokratikleştireceğiz.


Tasfiye sorusuna yanıt

Neden tasfiye yapayım, sandıklar kurduracağım. Ben hepinizin genel başkanı olacağım. 1 milyon genç üye yapacağız.  Ben yarın sabah 10'da bir devlet adamı sorumluluğu ile koltuk için değil bütün kurultay delegesi arkadaşlarımızın ıslak imzalı belgelerini yollamalarını istiyorum; CHP'de değişim Türkiye'de değişim demektir.


Onursal Adıgüzel'e canlı yayında yanıt

Onursal aldığınız program çöktü, bunları buradan tartışamaya gerek yok"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler