CHP’Lİ ÖZTUNÇ'TAN KAMU ZARARI UYARISI

CHP’Lİ ÖZTUNÇ'TAN KAMU ZARARI UYARISI

Edirne'deki çevre kirliğine dikkat çeken CHP'li Ali Öztunç, “Bir an önce halk ve çevre sağlığını tehdit eden bu kanalizasyon sisteminin onarılması gerekmektedir. Halk ve çevre sağlığı, devletin Anayasal bir ödevidir. Bu ödevi aksatanlar cezalandırılmalıdı

Edirne’nin Havsa ilçesinde kanalizasyon suları nedeniyle yaşanan kirlilikle ilgili adım atılmamasını eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Bir an önce halk ve çevre sağlığını tehdit eden bu kanalizasyon sisteminin onarılması gerekmektedir. Halk ve çevre sağlığı, devletin Anayasal bir ödevidir. Bu ödevi aksatanlar cezalandırılmalıdır” dedi.

Edirne’nin Havsa ilçesine bağlı Necatiye köyünde kanalizasyon suları nedeniyle yaşanan kirlilik ve halk sağlığı tehdidine rağmen kamu kurumlarının “kamu zararı” gerekçesiyle eylemsiz kalmasını “bahane” olarak nitelendiren CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç; “kamunun tasarrufu mevzu halk sağlığı olunca mı aklınıza geldi?” diye sordu.

Edirne’nin Havsa ilçesine bağlı Necatiye köyünün sakinleri beş yılı aşkın süredir yaşadıkları sorunlar üzerinde konuşan Öztunç; “Kendileri kamusal tasarrufu yanlış anlamışlar. Mevzu halk sağlığıysa, bir an önce müdahale etmeniz gerekir. Kamu kaynakları har vurulup harman savurulurken, israf edilirken sesiniz çıkmasın, yükümlülüklerini aksatırken bu bahaneye sarılın. Bu bir suçtur. Halk ve çevre sağlığı, devletin Anayasal bir ödevidir. Bu ödevi aksatanlar cezalandırılmalıdır” dedi.

Öztunç, “Bir an önce halk ve çevre sağlığını tehdit eden bu kanalizasyon sisteminin onarılması gerekmektedir. Yurttaşların bu konuda yetkililere erişmeye çalışması, büyük bir utançtır. Devletin düzenli denetimde bulunması ve anında müdahale etmesi gerekmektedir. Bu görevini aksatan yöneticiler, Necatiye köyünde oluşacak tifo, kolera, dizanteri gibi hastalıkların sorumlusu olmak istemiyorlarsa, bir an önce gerekeni yapmalıdırlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler