CHP'li Özel: Tamamlayıcı emeklilik, kıdem tazminatına yankesiciliktir

CHP'li Özel: Tamamlayıcı emeklilik, kıdem tazminatına yankesiciliktir

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son kabine toplantısının ardından duyurduğu 'Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'ni (TES) değerlendiren Özel, kıdem tazminatının işçinin alın teri olduğunu söyledi.

Özel, "Bir yerde birikir, gelecek güvencesidir. Kıdem tazminatı fonda durduğunda bir yerde, bankamatiğe kart sokup çıkarır gibi işçiyi işten sokar çıkarırlar" dedi ve şöyle devam etti:

'Kıdem tazminatına el uzatıyorlar'

"Geçmişte 3 konfederasyon, HAK-İŞ, TÜRK-İŞ, DİSK birlikte karşı çıkmıştı. Bu süreçte şimdi her zamanki gibi dönecekler, bunun adını değiştirmeye kalkıyorlar. Tamamlayıcı emeklilik. Bundan sonra tamamlayıcı emeklilik lafını duyan işçimiz bilsin ki kıdem tazminatına el uzatıyorlar. Sen geçen dönemlerde direndin diye geri çekildi, tamamlayıcı emeklilik demek kıdem tazminatına yankesicilik demek, senin kumbarayı boşaltıyorlar demek. 1 yıl çalışıp da 30 gün kıdem hakkı kazanıyorsun ya bunu 15 güne indirmek istiyorlar. Bunu bilmek demek."

Kıdem tazminatı konusunda Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ın üç kırmızı çizgisinin doğru olduğunu, bunun savunulması ve korunması gerektiğini dile getiren Özel, "CHP olarak pozisyonumuz nettir. TÜRK-İŞ ve DİSK'in karşı çıktığı, geçmişte HAK-İŞ'in eleştirel beyanlarda bulunduğu kıdem tazminatı bizim de kırmızı çizgimizdir. Emekçiler neredeyse CHP orada duracaktır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler