CHP'li Kaya: Lebalep Kongrelerde bulaşmayan Covid, 23 Nisan'da bulaşıyor!

CHP'li Kaya: Lebalep Kongrelerde bulaşmayan Covid, 23 Nisan'da bulaşıyor!

CHP'li Kaya, TBMM’de yaptığı basın toplantısında; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı uygulanmasına ve etkinliklerin yasaklanmasına tepki gösterdi.

Kaya, "Milli bayramlara alerjisi olan AKP, bu kez de pandemiyi bahane ederek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını yasakladı" dedi. "Lebalep kongrelerde bulaşmayan Covid, 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramında bulaşıyor" diyen Kaya, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a da, "Madem fiziki mesafe koşulları konusunda bu kadar hassassınız neden haftalardır çocuklarımıza yüz yüze sınav ve eğitim işkencesi yapıyorsunuz? Öğretmenlerimizi aşılamadan haftalardır bu sınavlara ve eğitime neden sokuyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

"COVİD, MİLLİ BAYRAMLARDA MI BULAŞIYOR?"

Kaya, "Ne yaparsanız yapın, Mustafa Kemal Atatürk’ün TBMM’nin açılış günü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının kutlanmasına engel olmazsınız" diyerek şöyle konuştu:

“Pandemi milli bayramlar olunca mı bulaşıcı oluyor? Yoksa milli bayram alerjiniz depreşince mi pandemi yasaklarını hatırlıyorsunuz? 23 Nisan bizim gönüllerimizde. Balkonlardan, evlerimizin en güzel köşelerinden, kalplerimizin en derinliklerinde kutlayacağız. Milli bayramları yasaklayarak Cumhuriyetle hesaplaşmak isteyenlere, en güzel cevabı vereceğiz.”

“MİLLİ BAYRAMLARI YASAKLAYACAĞINIZA, MAKAMLARINI TİCARİ AMAÇLARI İÇİN KULLANANLARI CEZALANDIRIN”

Kaya, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın kendi firmalarından bakanlığa dezenfektan sattığı iddialarını kabul etmesini hatırlatarak, "Siz milli bayramları yasaklayacağınıza, makamlarını ticari emelleri için kullananlara hak ettiği cezayı verin. Pekcan’ı görevden almanız yetmez" dedi. 

"NUTUK'U YASAKLAYANLAR EMELLERİNE ULAŞAMAYACAK"

Kaya, Mersin Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal'ın, Nutuk'u okullarda dağıtılmasını yasaklamasına değinerek, "Sen kimsin, bu cesareti kimden alıyorsun? Bu İlçe Milli Eğrim Müdürünün arkasındaki güçler kim? Nutuk'u yasaklayanlar emellerine ulaşamayacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset