CHP'li Karabıyık: Atamalarda Bilimsel Hedef Değil, Siyasi Hedef Var

CHP'li Karabıyık: Atamalarda Bilimsel Hedef Değil, Siyasi Hedef Var

CHP'li Karabıyık, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Buluy'la ilgili konuştu.

 

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki Melih Bulu protestolarında öğrencilere sert polis müdehalesi ve gözaltılar için, "Atamalarda da bilimsel bir hedef değil siyasi bir hedef gözetilmektedir. 'Bizden olan yönetsin' düşüncesi üniversitelere zarar verir" dedi.

CHP'li Karabıyık, Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanı kararıyla atanan AKP'li Melih Bulu'ya karşı düzenlenen protestolarda polisin öğrencilere sert müdehale etmesi ve öğrencilerin gözlatına alınmasına ilişkin açıklama yaptı. Karabıyık, "Tüm eğitim sisteminde, gelecek nesilleri ideolojik olarak şekillendirme hedefi ve 'bizden olanla yönetme' tutumu sergilenmeye başladı. İktidar, çocukların üstün yararını göz ardı ederek, eğitimi bir ideolojik şekillendirme aracı olarak kullanmaktadır. Bu nedenle, yapılan atamalarda da bilimsel bir hedef değil siyasi bir hedef gözetilmektedir” ifadelerini kullandı.

"ATAMA, İÇ BARIŞI BOZABİLİR"

Karabıyık, "Dünyanın her yerinde, başarılarına imrenilen üniversitelerde rektörlerin, öğrenci ve akademisyenler tarafından belirlendiğini" hatırlattı. Karabıyık, "Bu rektör dayatması, üniversitenin iç barışı da göz önüne alındığında doğru bir yöntem değil. Üniversite bileşenleri bu yöntemi doğru bulmuyor, Boğaziçi Üniversitesi de bunun bir örneği. Hem öğrenciler, hem akademisyenler, hem de rektörün kendisi için, bu yöntem iç barışı bozan bir durumu meydana getirebilir” uyarısında bulundu.

"ÖĞRENCİLERİN YANINDAYIZ"

Karabıyık, "Biz, okullarını koruma mücadelesi veren öğrencilerin haklı mücadelesinde her zaman yanlarındayız, onları destekliyoruz. Üniversitelerine kayyum rektör istemeyen, üniversitelerini korumak isteyen gençleri susturmaya çalışmak doğru değil. Gençler düşüncesini özgürce söyleyebilmelidir, gözaltılar ile bunu engellemeye çalışmak kabul edilemez. Gençleri dinleyin, onların fikirlerinden korkmayın, gençlerin eleştirilerine kulak verin”  diyerek gözaltılara ve polis müdehalesine tepki gösterdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler