CHP'den Yüz yüze eğitimdeki karışıklık için tepki

CHP'den Yüz yüze eğitimdeki karışıklık için tepki

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, yüz yüze eğitim kararlarını değerlendirdi.

Karabıyık, “Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamada MEB ‘Yerinde Karar Süreci Eğitim Kurumlarının Açılma ve Uygulama Kriterleri’ doğrultusunda karar vermek yerine topu İl Hıfzıssıhha Kurulları’na bıraktı. Yeni bir karmaşaya neden oldu” dedi.
 

CHP Bursa Milletvekili Karabıyık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pandemi yasaklarına ilişkin yaptığı açıklama sonrasında MEB’in ‘Yerinde Karar Süreci Eğitim Kurumlarının Açılma ve Uygulama Kriterleri’ doğrultusunda karar vermek yerine topu İl Hıfzıssıhha Kurulları’na bıraktığını söyledi. Öğretmen, öğrenci ve veliler İl Hıfzıssıhha Kurulları’nın karar vermesini beklemeye başladığını belirten Karabıyık, “Yeni bir karmaşaya neden oldu. Yan yana çok yüksek riskli iki ilden birinde okullar kapalı iken diğerinde açık bulunuyor. Yine yüksek riskli bir ilde sınavlar yapılırken diğerinde yapılmıyor” dedi.

Öğretmen ve öğrencilerin salgın döneminde yalnız bırakıldığını belirten Karabıyık’ın konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"Ülke genelinde artan vaka sayılarına rağmen devam eden yüz yüze eğitimin ve yüz yüze sınavlar nedeniyle, koronavirüse yakalanan öğretmen ve öğrenci haberleri almaya devam ediyoruz. Bu tabloya rağmen öğretmenlerin aşı belirsizliği ise devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye ulaştığı ifade edile 1,5 milyon doz BioNTech aşısının öğretmenlere uygulanacağı söylendi. Bu açıklama ne kadar gerçekleştirilecek süreç içinde göreceğiz. MEB yaptığı açıklamada 'Yerinde Karar Süreci Eğitim Kurumlarının Açılma ve Uygulama Kriterleri doğrultusunda uygulama yapılacaktır' demiş olsaydı, ortada karmaşa olmayacaktır.

Tek adam rejiminde ülke yönetilemiyor ve tam anlamıyla savruluyor. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında bile uyumlu bir çalışma mevcut değil. Öğretmen ve öğrencilere düzenli tarama testleri yapmadan okulların açılması büyük risk oluşturuyor.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler