CHP’den ‘Boğaziçi Ataması’na Tepki

CHP’den ‘Boğaziçi Ataması’na Tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Boğaziçi Üniversitesi’ne daha önce AKP’den milletvekili aday adayı olan Melih Bulu’nun atanmasına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzalı kararnameyle, üniversiteye Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu rektör olarak atanmıştı. Atama, öğrencilerin tepkisini çekti.

CHP’li Gökçen: “AKP genel başkanı, Türkiye’nin sorunlarını çözmek yerine güzel olan her şeyi, bu ülkenin köklü kurumlarını yok etmek istediğini bir kez daha gördük. AKP genel başkanı, AKP milletvekili adayı olma vasfını, liyakatin ve bilimin önünde tutmuş olacak ki Boğaziçi Üniversitesi’ne dışarıdan rektör atadı.”

Gökçen, rektör atamasının ‘kayyım ataması’ olduğunu savunarak, iktidara gelmeleri halinde Yüksek Öğretim Kurumu’nun kaldırılacağını, üniversitelere rektörlük seçiminin yeniden getirileceğini dile getirdi.

CHP’li başkan yardımcısı, şu ifadeleri kullandı: “Sözümüz olsun… AKP genel başkanı; bu şımarık güç gösterilerinizi tarihe gömeceğiz. Üniversitenin tüm bileşenlerini demokratik süreçlere katacağız. Köklü kurumlarımız bilim ve liyakatle anılacak. Türkiye, akademinin hızla özgürleşmesiyle konuşulacak. Boğaziçi Üniversitesi’nden ve tüm üniversitelerden kayyumları defedeceğiz.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler