CHP'de Parti Meclisi Olağanüstü Toplanacak

CHP'de Parti Meclisi Olağanüstü Toplanacak

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi üyelerine bir yazı göndererek, CHP Tüzüğü'nün 20. maddesine göre Parti Meclisi'nin Cumartesi günü olağanüsü toplanacağını bildirdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi (PM) üyelerine bir yazı göndererek, CHP Tüzüğü'nün 20. maddesine göre Parti Meclisi'nin Cumartesi günü olağanüsü toplanacağını bildirdi.

Kılıçdaroğlu imzalı metinde, "Parti Meclisimiz 23 Şubat 2019 Cumartesi günü saat 14.00’da Ankara’da Parti Genel Merkezi’nde aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere, CHP Tüzüğü’nün 20. Maddesine göre olağanüstü toplanacaktır" ifadelerine yer verildi.

İşte o yazı:

MUHALİFLER NE İSTİYORDU

Kılıçdaroğlu, 2 Şubat’ta düzenlenen son PM toplantısında kalan adayların belirlenmesi ve belirlenen adaylarda “revizyon” yapma yetkisini 14 ret oyuna karşılık 43 oyla almıştı. Kılıçdaroğlu, aldığı yetkiyle daha sonra 24 adayını daha belirlemişti. Kılıçdaroğlu'nun belirlediği adaylardan bazıları parti içinde sert tartışmalara neden olmuştu.

Kılıçdaroğlu’nun yetki talebine ret oyu veren PM üyelerinden geçen günlerde yeni bir çıkış gelmişti. 12 PM üyesi bir dilekçe hazırlayarak Genel Başkan’ın PM’yi olağanüstü toplamasını talep etmişti. Muhalifler, özellikle Maltepe ve Siverek’in de arasında bulunduğu, “tartışmalı” adaylıkların yeniden değerlendirilmesi talebinde bulunmuştu.

"FORMALİTEDEN" Mİ YAPILACAK

Adaylık başvuruları dün son bulurken, Kılıçdaroğlu'nun, bu sürenin bitiminden sonra muhaliflerin isteğini yerine getirip, böyle bir toplantıya yeşil ışık yakması dikkat çekti. Zira, toplanacak PM'de sürenin dolmasından dolayı adayların değiştirilmesi artık söz konusu olmayacak. Muhalifler arasında, PM'nin"formaliteden" toplanacağı ifade ediliyor.

Öte yandan, CHP Tüzüğü’nün 20. maddesinin 6. fıkrasında ise, “Genel Başkan doğrudan ya da Parti Meclisi üye tam sayısının beşte birinin gerekçe ve gündem belirterek yazılı istemde bulunması durumunda Parti Meclisi’ni olağanüstü toplantıya çağırır” ifadesi yer alıyor...

Kaynak: Oda TV

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler