CHP’de "Kimin Ne Olduğu" Kavgası! Müslim Sarı’dan Kayyum İsteyen Özel-İmamoğlu Cephesine Tepki: "Bölücü Sizsiniz"

CHP’de "Kimin Ne Olduğu" Kavgası! Müslim Sarı’dan Kayyum İsteyen Özel-İmamoğlu Cephesine Tepki: "Bölücü Sizsiniz"

CHP'deki "atanmış-seçilmiş" kaosunda sona gelindi. Muhalefetin "çağrı heyeti" talebine Müslim Sarı'dan "bölücülük" yanıtı geldi. "Paralel yapı" iddialarıyla çalkalanan CHP'de, "kimin ne olduğu" kavgasıyla parti bölünmenin eşiğine geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içindeki yönetim krizinde ve liderlik eksenli tartışmalarda tansiyon yükseliyor. Özel-İmamoğlu kanadının hukuki yollara başvurarak partiye kayyum atanmasını talep etmesinin ardından CHP Sözcüsü Müslim Sarı, düzenlediği basın toplantısında muhaliflere yönelik çok sert eleştirilerde bulundu.

ÖZEL-İMAMOĞLU'NUN "KAYYUM" TEZATI

Son dönemde basına yansıyan haberlere ve parti içi dinamiklere göre; Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu ekseninde hareket eden siyasi figürler, Kemal Kılıçdaroğlu ekibinin oluşturduğu yönetim meşruiyetini hedef alarak bu yapı için sıklıkla "butlan" ve "kayyum" nitelemelerinde bulunuyordu. Medyada ve siyasi kulislerde, bu söylemlerin hemen ardından aynı cephenin yargıya başvurarak CHP'ye "çağrı heyeti atanması" yönünde resmi talepte bulunması, parti genel merkezinde büyük bir tepkiyle karşılandı. Kendi ifadeleriyle "kayyum" eleştirisi yapanların, çözümü mahkeme eliyle kayyum atanmasında araması basında da çelişkili bir hamle olarak yorumlandı.

SARI'DAN "KAYYUMCU VE BÖLÜCÜSÜNÜZ" TEPKİSİ

Yaşanan bu hukuki sürecin ve "kayyum" talebinin kamuoyuna yansımasının üzerine, geçtiğimiz günlerde CHP Sözcüsü Müslim Sarı kameralar karşısına geçerek bir basın açıklaması düzenledi. Süreci yargıya taşıyan Özel-İmamoğlu kanadını eylemleri nedeniyle "kayyumcu" ve "bölücü" olmakla itham eden Sarı, parti içinde kasıtlı bir şekilde fiili bir çift başlılık oluşturulduğunu savundu.

Partideki ayrışmanın yeni bir siyasi oluşum hazırlığı olduğuna dikkati çeken Sarı, kamuoyuna yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bu da yetmez, bu arkadaşlar bölücüdür. Partide bu tavır bir çift başlılık yaratmıştır. Partide bir paralel yapılanma söz konusudur. Atanmış genel başkan, seçilmiş genel başkan. Atanmış MYK, seçilmiş MYK. Atanmış parti meclisi, seçilmiş parti meclisi. Atanmış sözcü, paralel sözcü. İl binalarında, ilçe binalarında tahribatlar. Seçilmiş il başkanı, atanmış il başkanı düalitesi, ikiliği. Ne oldu arkadaşlar sonuçta? Parti ayrışıyor. Bu arkadaşlarımız bu eylem ve davranışlarıyla partiyi ayrıştırıyorlar. Çünkü bu arkadaşlarımızın kafasında farklı bir siyasal yolculuk var. Bunun ipuçlarını görüyoruz. Logo açıklamaları yapılıyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Manisa milletvekili, Cumhuriyet Halk Partisi'nin içindeyken başka bir siyasal partinin logosunun hazırlıkları içinde olduğunu ilan ediyor. Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir siyasal partisinde böyle bir durum söz konusu olamaz. İki başlı, paralel bir yapılanma mümkün değildir. Sadece bir siyasal partide değil, dünyanın herhangi bir kurumunda bu durum söz konusu değildir."

Sarı'nın art arda sıraladığı "atanmış ve seçilmiş" ikilikleri, Cumhuriyet Halk Partisi içinde "kimin ne olduğu" kavgasının resmen başladığını gözler önüne seriyor. Parti içi hiyerarşide yetki ve meşruiyet tartışmaları tüm birimlere yansırken, tırmanan bu gerilime Özel-İmamoğlu cephesinin nasıl bir yanıt vereceği siyaset kulislerinde yakından takip ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler