CHP'de Beşiktaş sancısı: İthal aday örgütü aşağılamaktır

CHP'de Beşiktaş sancısı: İthal aday örgütü aşağılamaktır

CHP yerel seçimler için adaylarını henüz netleştiremedi. Pek çok aday eleştiri konusu oldu

Ngazete Haber

CHP yerel seçimler için adaylarını henüz netleştiremedi. Pek çok aday eleştiri konusu oldu. Adayların, aday gösterildikleri yerlerde yaşamıyor olması tepkiyle karşılandı. Bunun son örneği Beşiktaş'ta yaşandı. Rıza Akpolat'ın adı geçince  Beşiktaş Örgütü isyan etti.
Beşiktaş Platfuormu adına dün yapılan açıklamada, "Beşiktaş Belediyesi’ni daha iyi yönetecek kadrolar varken, adaylar sürekli olarak Beşiktaş Örgütü dışından getiriliyor. Beşiktaş’a sürekli ithal aday getirmek, örgütü ve başarılı kadroları aşağılamaktır" denildi. 

Açıklamada şöyle denildi: 

"Üzülerek belirtmek istiyoruz ki, kendi ilçesinde ilçe başkanı olarak hiçbir seçim başarısı göstermemiş birisi Beşiktaş’ta aday olmayı hak etmiyor.

Kendi ilçesinden değil de, Beşiktaş’tan aday olmayı istemek, başkalarının başarısı ve emeği üzerine oturmak demektir. Bu halka ve örgüte güven veren bir davranış değildir. Bu atamada kişisel müdahalelerin ve grup baskılarının etkili olduğuna inanıyoruz. Hak, hukuk, adalet varsa, Beşiktaş ilçe örgütü içinden liyakat sahibi bir aday atanmalıdır. Yüksek oranda bir oy oranı isteniyorsa Beşiktaş Örgütü ve kadroları yok sayılmamalıdır. Beşiktaş’ın sorunlarını ancak Beşiktaş’ı bilen Beşiktaşlı kadrolar çözebilir.  Başkalarının emeği üzerine oturan kadrolarla İstanbul’da başarı sağlanamaz. Beşiktaş İlçe Yönetiminin ve İstanbul İl Başkanı’nın bu haksızlığa sessiz kalmasını kınıyoruz. CHP Parti Meclisi’nin Beşiktaş Belediye Başkan Adaylığı konusunu tekrar görüşüp yeniden değerlendirmesini talep ediyoruz."

ADALAR'DA DA TEPKİ VAR

Bir başka örnek de Adalar Belediyesi'nde yaşandı. Adalar Belediyesi'nde gazeteci Erdem Gül'ün aday yapılmasına, hem Adalar Örgütü  tepki gösterdi, hem de Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat eleştirdi. Kırıkkanat sosyal medyadan Erdem Gül'e, "Adalar'a hiç gittin mi?" diye sordu. Erdem Gül de Adalar ilçesine sadece yaz tatillerinde bir kaç gün gittiğini söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler