CHP Muharrem İnce'nin İddialarını Reddetti

CHP Muharrem İnce'nin İddialarını Reddetti

CHP, 28 Haziran 2018'deki seçimlerde Cumhurbaşkanlığına aday gösterdiği Muharrem İnce'nin bugün parti yönetimini hedef alan suçlamalarını reddetti. İnce’nin iddiasının aksine kendisine destek verildiğini bildirdi.

Ana muhalefet partisi CHP, 28 Haziran 2018'deki seçimlerde Cumhurbaşkanlığına aday gösterdiği Muharrem İnce'nin bugün parti yönetimini hedef alan suçlamalarını reddetti. İnce’nin iddiasının aksine kendisine destek verildiğini bildirdi.

Açıklamada, İnce'nin örgütlerin destek vermediği iddiası yalanlanarak 27 milyon liralık destek verildiği kaydedildi. İnce’nin “2018'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 13 bin sandık boş bırakıldı” şeklindeki iddiasına ise CHP’nin seçim sandıklarına bütün seçim dönemlerinden daha fazla sahip çıktığı ifadesiyle karşılık verildi. Sandıklara sahip çıkma çabasının sadece CHP ile değil Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle yürütüldüğü de kaydedildi. İnce'nin, seçimi CHP’ye Kürt seçmenlerin kazandırdığı buna rağmen seçimden sonra partinin Kürt seçmene “yürekten bir teşekkür” edemediği iddiasına ilişkin olarak da tüm seçimlerde parti genel başkanı ve parti sözcülerinin inanç ve kökenlerini dikkate almadan, hangi partiden olursa olsun, seçmenlere teşekkür etmiş oldukları cevabı verildi.

İnce’nin CHP’nin, Cumhurbaşkanı adayından ziyade Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun tanıtımını yaptığı şeklindeki açıklamasına da 2018’de hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili seçimleri yapıldığı bu nedenle de iki seçimli kampanyada Kılıçdaroğlu ve genel seçim kampanyasının billboardlarda temsil oranının “Cumhurbaşkanlığı kampanyası lehine 3/1, filmlerde ise yine Cumhurbaşkanlığı kampanyası lehine 5/1’dir” olduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler