CHP lideri Özgür Özel'den Burcu Köksal açıklaması

CHP lideri Özgür Özel'den Burcu Köksal açıklaması

Özgür Özel, CHP Afyonkarahisar belediye başkan adayı Burcu Köksal'ın "Belediye Başkanı olarak seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak" ifadesini miting sırasında duymadığını ifade etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve belediye başkan dayı Burcu Köksal'ın "Belediye Başkanı olarak seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak" ifadesini miting sırasında duymadığını ifade etti. Afyonkarahisar'da iktidar kanadının Kösal'ın adaylığına "CHP DEM Parti ile işbirliği yapıyor" propagandası yürüttüğünü iddia eden Özel, Köksal'ın ifadesinin bu iddiaya karşı olduğunu kaydetti.

Köksal'ın bugün yaptığı açıklamayı hatırlatan Özel "Bir art niyet olmadığını açıkça söylüyor" ifadesini kullandı.

Özel şöyle devam etti:

Bugün Burcu Köksal 'kapım hepsine açık olacak' diyor. Bizim halkçı belediyecilik taahhütnamesi vardı. Mal varlığını açıklayacağım, hayvan haklarına saygılı olacağım, gençliğin talepleri var diye. Burcu Hanım paylaştı "Vatandaşların etnik köken, inanç ve farklılıklarından ötürü dışlanmasına izin vermeyeceğim" diyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Köksal için sarf ettiği "Bunu diyen, ya kendine başka bir iş ya da başka parti bulacak" ifadesini de değerlendiren Özel, "Burcu Hanım düzeltme yapmasa, ısrarcı olsa zaten sayın İmamoğlu'nun ifadeleri ile bizim düşüncelerimiz birbirinden farklı olamaz. Bizim partimizde siyaset yapamaz" diye konuştu.

"GİZLİ SAKLI BİR ŞEY YAPMIYORUZ"

Özel "İstanbul'da Kent Uzlaşısı oldu mu?" sorusuna şu yanıtı verdi:

“Belli dengeleri tutturmak, başarının en önemli anahtarlarından bir tanesi. Bu Sivaslılar için olunca sorun olmuyor. Ama Kürt seçmenden, DEM Parti'ye oy vermiş seçmenlerden oy alabilmek için, geçmişi temiz, belediyecilik hizmeti yapabilecek diye bir arayış başka bir şey, oturup da ittifak protokolü yapmak başka bir şey. Mesele böyledir.

Gizli saklı bir şey yapmıyoruz dedim. AK Parti birçok kez görüşüyor. Bana deseniz ki, bir joker hakkınız var CHP'de ne ile övünürsünüz diye. Ben de 'bayramlarda bütün partilerle bayramlaşıyoruz' derim. AK Parti ile MHP bayramlaşmıyor. Bayram bitiyor, Meclis'te gong çalıyor. Meclis Başkanvekili hepsini davet ediyor, arkada hepsi bayramlaşıyor, sarılıyorlar. Çıksınlar beni yalanlasınlar. MHP'nin grup başkanvekilleri HDP ile bayramlaşıp bayramlaşmadıklarını. Aynı masada haftada 3 kez yemek yiyoruz. Yemeği Nimetullah Erdoğmuş ısmarlıyor hepimize. Racon budur. Şimdi Sırrı Süreya Önder için sorun. Aynı masada yemek yemiyorlarsa söylesinler.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler