Çeşme'de Hortum

Çeşme'de Hortum

Çeşme'de meydana gelen hortum nedeniyle birçok ev, araba, iş yeri zarar görürken 16 kişi de yaralandı.

İzmir'in Çeşme ilçesinde Alaçatı Mahallesi'nde yaşanan hortum ve aşırı rüzgar nedeniyle bir vinç inşaat alanındaki işçi barakalarının üzerine devrildi. Hortum nedeniyle araç ve tekneler de zarar gördü. 


İzmir Valisi Köşger'den açıklama 
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Daha önce İzmir'de görülmemiş bir vaka yaşandı. Bu oldukça kuvvetli bir hortum. Şimdi sahili gezdik. Özellikle Alaçatı Port bölgemizde araçları 8-10 metre havaya kaldırıp binaların üzerinden aşıp diğerlerinin üzerine atmış ve oldukça fazla araçta tahribat olduğu anlaşılıyor." dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer: Maddi zarar büyük
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal paylaşım hesabından yaptığı açıklamada, "Çeşme Alaçatı Port civarında oluşan hortumun maddi zararı büyük. AKS ekiplerimiz başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi tüm kurumsal gücüyle vatandaşlarımızın yanında" diye yazarak geçmiş olsun dedi.

Çeşme Belediye Başkanı Oran: Çeşme cehennemi yaşadı

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ise hortuma ilişkin, "Yeryüzündeki cennet Çeşme akşam 09.00 sularında cehennemi yaşadı" ifadesini kullanarak, "Çeşme Belediyesi bütün ekipleriyle beraber ben dahil olmak üzere sahadayız. Hem hasarları bir an evvel sarmaya hem de hayvanları damdan sağlıklı bir şekilde çıkarmak için çalışmalara devam ediyoruz. Biz Çeşmeyiz. Çeşme Belediyesi olarak Çeşmelilerle beraber yeni bir güne uyanacağız. Her şey çok güzel olacak" diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler