Çavuşoğlu: Turistin Görebileceği Herkesi Aşılayacağız

Çavuşoğlu: Turistin Görebileceği Herkesi Aşılayacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Heiko Maas ile yaptığı görüşmenin ardından konuştu.

Koronavirüs salgını nedeniyle turizm için ilave tedbirler alındığını belirten Çavuşoğlu, “Turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız” dedi.
 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Heiko Maas ile yaptığı görüşmenin ardından konuştu. Koronavirüs salgını nedeniyle turizm için ilave tedbirler alındığını belirten Çavuşoğlu, “Turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya ziyaretinde mevkidaşı Heiko Maas ile yaptığı görüşmenin ardından açıklama yaptı. Turizm sektörüne ilişkin konuşan Çavuşoğlu, “Turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız ki tedbirlerimizi alalım” diye konuştu.

Turizm programına ilişkin alınan ilave tedbirlerden bahseden Çavuşoğlu, aşılama konusunda özellikle turizm bölgelerine ağırlık verildiğini belirterek şunları söyledi:

“2020 yaz döneminde Almanya ile karşılıklı mutabakatımız iki taraf için de müspet sonuçlar getirdi. Ocak ayında Maas ile de bu konuyu değerlendirdik. Biz yine geçen sene olduğu gibi işbirliğini sürdürmeye çalışıyoruz. Turizm sezonuna güvenli bir şekilde girebilmek için bazı ilave tedbirler aldık. 17 Mayıs'a kadar bir kapanma süreci var ve bunun da faydalarını görmeye başladık. Rakamlar düşmeye başladı. Diğer taraftan aşılama sürecine de hız verdik. Aşılama sürecinde halkımızın yüzde 26'sından fazlası aşılandı. Son günlerde Almanya’nın da aşılama konusunda önemli bir mesafe kat ettiğini görmekten mutluluk duyuyoruz.

Güvenli turizm programımıza bu sene ilave tedbirler getirdik. Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımız işbirliği içinde çalışıyorlar. Aşılama konusunda özellikle turizm bölgelerin ağırlık verdiğimiz gibi, tüm turizm çalışanlarını, otellerde restoranlarda çalışanlar, şoförler, havaalanlarında çalışanlar, tur rehberleri de dahil turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız ki bu anlamda da tedbirlerimizi alalım. Bu konuda tüm tedbirlerimizi aldık dostlarımız güvenli bir şekilde tatillerini geçirsinler diye.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler