Canım Ciğerim

Sevgili okuyucularım uzun zamandır yazmıyordum bugün kalemi elime aldım sizlere naçiz hane bir şeyler karalayayım dedim…

MHP genel başkanı sayın DEVLET BAHÇELİ beyefendinin bu hafta parti konuşmasında bir cümle ağzından çıktı, tüm ülke bu söze takıldı.

TERÖRİST KEBABÇILAR..

Tabi bir anda ufka daldım aklıma hatıralar anılar bir çok geçmişte yaşadığımız dostlarımız, arkadaşlarımız, akrabalarımız, yabancı ülkelerden gelen misafirlerimiz aklıma geldi.

Efendim ben bu mutfak ve kebap işinin ustasıyımdır.

Bu konuda okul okudum, çalıştım tabi birde hep ALEMLERE akan bir yaşantımız olduğu için bu işin duayeni oldum.

Rahmetli babam anlatırdı 1961 yılında VATİKAN devletinden önemli bir yetkiliyi (A.B) İstanbul’da misafir etmiş.

Rahmetlide misafirini iyi bir kebapçıya götürmüş, ADANA KEBAP ikram etmiş.

Misafir o kadar beğeniyor ki ikinci defa yemeğe çıktıklarında aynı kebapçıya gitmek ve ADANA kebap yemek için rica ediyor.

1979 yılı rahmetli babam ve annem SOVYETLER BİRLİĞİNDEKİ uzun ziyaretlerinden sonra eve döndüklerinde babamın ilk soruşu şu oldu.

Aslan üstünde para var mı? Var ama az kaldı.

Git hizmetli Hüseyin beyden para iste bir büyük rakı ,adam başı ikişer porsiyon adana kebap al gel oğlum, memleket yemeğine hasret kaldım, rakım bitti günlerce votka içtim hasretim.

Bilirim Rakı’dan başka içki içmez ,bulamazsa hasta olur.

Annem kayseri kökenli ADANA ilimizin CEYHAN ilçesi doğumludur.

Onun için hem kayseri ,hem adana mutfağını çok iyi bilir.

Bize yabancı gelen tüm misafirlerimize özellikle ADANA kebap ve çiğ köfte yapardı.

Tabi bu konuda benim ustalığıma kimse su dökemez hala Adana kebap, Urfa usulü ayrı Diyarbakır usulü ayrı ciğer kebap yaparım, DİYARBAKIR usulü ciğeri gömlek yağına sararak yaparım, Urfa usulü ciğeri çöp tahta şişe çekerim.

Lavaşı, pidesi ve salatalarını bizzat kendim yaparım malzememi bir gün önceden hazırlarım.

Kadim bir RUS dostum vardı, ARAS derdi viski içiyoruz canım Adana çekti, hemen derdim benim çocuklara söyler Adanaları getirtirdim viski ile Adanaları yerken ARAS derdi içemiyorum şu RAKI zıkkımınızı ya votka, ya viski içiyorum ondada erken başlıyoruz viskiye karnımız acıkınca ADANA ile viski kısmet oluyor, çare yok idare edeceğiz diye söylenirdi. Arada kısık sesle, iyi çift dürüm yapmışlar derdi:)

Bir gün SERVİSTEN bir arkadaş aradı yıl 2000 senesinin 14 haziranı bir gün evvel İstanbul’da büyük bir devletin bağımsızlık günü kutlamasına davetliydim eşimle, ARAS biliyorum kafan bozuk yengeni alayım geleyim bir rakı kebap yap ziyafet yapalım hem biraz sohbet ederiz, buyur gel KANKA dedim.

Gittim BEYOĞLU balık pazarındaki kasabıma, ciğercime malzemeleri aldım.

Ertesi günü KANKAYA benim terasta denize karşı havuz başında masayı kurdum, hanımlarla oturduk verdim ocağa Urfa usulü ciğeri, o ara sohbet ediyoruz, dedim KANKA bak, servisiniz çok yanlış yaptığı gibi buna hala devam ediyor.

Almanya’da gördünüz trafik karışmış bir sürü hadise, bana hemen ARAS davet ettiler oranın başını bur da bizim başkan misafir edecek anlaşırız dedi.

ARAS dedi ben böyle ciğer yemedim, nasıl yapıyorsun bunu dehşet bir şey dedi, ALMANYADAN gelen misafire bundan ikram edin sever dedim, güldü:)

Üç dört yıl evvel ilginç bir bey çıkmıştı boğazda yatta kılip çekmişler ,yatın her yerinde kızlar dolu mayolu ,bey ağbi baya yaşını almış arabesk şarkı söylüyor gömleği karnına kadar indirmiş, şarkının adı ADANA KEBAB:)

Bey ağbi öyle bir söylüyor HANIMIN ÇİFTLİĞİ dizisindeki kasketli HURŞİT ağaya benziyor:)

Güzel dizi filmdir ADANA yöresini iyi anlatır çiftliğin içindeki entrikaların sonunda acılı adana kebap gibi çiftlik entrikaların sonucunda yanar.

Paramiliter yapılar, gayrinizami harp faaliyet’leri, bu dönemdeki ismi vekalet savaşlarını yürütmek çok ciddi emek, bilgi, gizlenmek, eğer psikolojik harp faaliyeti içinde unsurları motive edecek propaganda faaliyetleri gerekli ise bu faaliyetleri götürecek ülkenin siyasi ve politik argümanlarına zarar vermeyecek donelerin kullanılması.

Faaliyeti elden geldiğince gizlemek, saklamak örtmek gereklidir.

Bunları gerekli şekilde yapmazsan beraber faaliyet gösterdiğin ülkeler menfaatleri senle ters düştüğünde bu faaliyetlerin içindeki tüm suç teşkil eden argümanları sana karşı uluslararası alanda, BM(BİRLEŞMİŞ MİLLETLER),LAHEY ADALET DİVANI,NATO gibi beynelminel müesseselerde kullanacaklardır.

Gayri nizami harp faaliyetleri için yaptığın tüm lojistik ikmal, genelde yasal olmadığı için geniş bir dünya alanı üstünde suç teşkil edebilecek şekilde delillendirilebilir.

Seçkin insanları bu konularda görevlendirip bu işleri profosyonel yapanlardan deneyimli kişilerden oluşan ŞEÇKİN guruplara yaptırılırsa sorun olmaz.

Dahası ben sene davasına girip görevi bu iş olan insanları tasfiye edip liyakatı olmayan, bu işleri yeraltı dünyası mantığı ile yapanlar başarısız olur, ülkenin üstüne çeşitli sorunları taşır.

Bizim KANKA Urfa usulü ciğeri bir güzel götürdükten sonra benim terasta, sonra ne yapmış biliyormusunuz?

On beş gün sonra SERVİSİN bir ünütesinin önünden geçiyorum bir baktım köşesine kebapçı ciğerci açıyorlar ciğerde benim yaptığım ciğerden.

İçimden dedim bizimkiler esnaflığı sever. Hep içimden partime kebapçılık geliyor, şöyle üstüme ahçıbaşı elbiselerimi giyeyim, bonemi takayım ayaklarımda sabolarım, elimde maşalarım bıçaklarım, AİLEM müsaade etmiyor.

Aras kafayı yeme bu işleri bur da yapma git Moskova’da yap bur da olmaz düşmanımız çok diyorlar.

Bende üzülüyorum..

Arkadaşlar ülkenizi evinizin, lokantanızın mutfağı olarak göreceksiniz ,mutfakta yemek yapma işinizi bitirdiniz hemen temizliğe girişip mutfağınızı pırıl pırıl bir dahaki yemek yapma zamanına göre tertemiz tutacaksınız.

Bizler TÜM GENERAL ZAFER BOZKURT paşanın askerleriyiz.

Mutfak temizliğini ondan öğrendik, öğrenemiyenlerimizde olmuştur, herkes her şeyi başaracak diye bir konu yok.

SAYGILARIMLA,

ALP TUFAN.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.