Camide biber gazlı müdahale: 50 gözaltı

Camide biber gazlı müdahale: 50 gözaltı

Gaziantep’te bir camide Ramazan ayının son 10 gününde gerçekleştirilen itikaf ibadetini yerine getirmek isteyenler, polis ve bekçinin salgın kurallarını gerekçe göstererek biber gazlı müdahalesi ile camiden çıkarıldı.

Furkan Vakfı, 50 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
 

Gaziantep’te, bir camide, Ramazan ayının son 10 gününde yapılan itikaf ibadetini yerine getirmek isteyen kişilerin, polis ve bekçiler tarafından, salgın kurallarının ihlal edildiği gerekçesiyle biber gazı kullanılarak camiden çıkarılmasına ilişkin görüntüler, sosyal medyaya yansıdı.

Furkan Vakfı’nın twitter hesabında, “Her yıl Ramazan ayının son 10 günü itikaf sünnetini ihya eden Furkan gönüllüleri bu yıl camide itikafa girdikten sonra polisin biber gazlı müdahalesine maruz kaldı” paylaşımı yapıldı. Açıklamada; “Maske ve mesafe kurallarına uymalarına ve bu konuda bir kısıtlama kararı bulunmamasına rağmen itikâfa girenlere polis, cami içerisinde biber gazlı müdahalede bulunarak 50’den fazla kardeşimizi gözaltına aldı” denildi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “tam kapanma” sürecinde, teravih namazları dışında vatandaşların camilerde ibadet edebileceğini açıklamıştı. Erbaş, 28 Nisan’da yaptığı açıklamada; “Camilerimiz açık. Teravih namazı hariç cuma ve vakit namazlarımız kılınacak” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler