Bursa böyle sel felaketi görmedi… 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi kayıp

Bursa böyle sel felaketi görmedi… 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi kayıp

Bursa'nın Kestel ilçesinde sele kapılan 4 kişi hayatını kaybetti. Kayıp iki kişiyi ise arama çalışmaları sürüyor.

Bursa'nın Kestel ilçesinde selde kaybolan 4 kişiden 2'sinin cansız bedenlerine ulaşıldı.

Ekipler, ilçeye bağlı Kayacık Mahallesi'nde yürüttükleri selde kaybolan 4 kişiyi arama çalışmalarında, dere yatağında 2 kişinin cesedine ulaştı.

Araçlara gerilen halatlarla dere yatağına inen ekipler, 2 kişinin cansız bedenini yukarı çıkardı. Ambulanslara konulan cesetler, Bursa Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Kayacık mahallemizde, aynı aileden 7 kişi sele kapılmış olup, 2 kişi kendi imkanlarıyla kurtulmuş, 5 kişi sele kapılmış, bunlardan 1 kız çocuğunun cansız bedenine ulaşılmış olup kimlik tespiti çalışmaları sürdürülmektedir" ifadesi kullanıldı. Sel felaketi sonrası Bursa'ya giden İçişleri Bakanı Soylu ise, "1 kişi bulundu, 5 kişi kayıp. Arama çalışmaları devam ediyor. Deredeki debi seviyesi yağmurdan dolayı çok yüksek" dedi.

Bursa’nın Kestel ilçesi Dudaklı köyü deresinin taşkına neden olmasıyla felaket yaşandı. Sel suları yollarda döşeli parke taşlarını söküp, araçları önüne katarak köyün içinde oradan oraya sürükledi.

Yaşanan felakette evden çıkamayan 24 yaşındaki engelli Kader Akbaba hayatını kaybetti. Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır ve beraberindeki heyet, can kaybının ve felaketin yaşandığı Dudaklı köyüne giderek incelemelerde bulundu.

“VATANDAŞLARIMIZIN YARALARINI SARACAĞIZ”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, olaya ilişkin şöyle konuştu:

* Kestel ilçemizin Dudaklı, Narlıdere, Kayacık ve Aksu Mahallelerinde; Orhangazi ilçemizin Yenisölöz ve Bayırköy Mahallelerinde selden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

* Vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için Sayın Valimiz ile birlikte Dudaklı Mahallemizdeyiz. Maalesef bir can kaybımız var. Rabbim hayatını kaybeden vatandaşımıza rahmetiyle muamele eylesin. Yakınlarına sabr-ı cemil ihsan eylesin.

“ALTYAPI KONUSUNDA CİDDİ SIKINTILAR VAR”

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışığlu, şu ifadeleri kullandı:

* Bir engelli vatandaşımızı kaybettik. Allah rahmet eylesin. Ulaşılamayan kişiler de var duyumu geldi. Bursa’yı 16 yıldır yönetiyorlar. Stadyuma 500 milyon TL yatırdılar. Doğanbey toki ucubesini yarattılar.

* Son olarak millet bahçeleri ile göz boyamaya çalışıyorlar ama son günlerde görüyoruz ki altyapı konusunda ciddi sıkıntılar var. Geçen kapalı karşı ziyaretimizde de esnaf bu duruma vurgu yaptı.

* Bugün de köylerimizin halini gördük. Adını büyükşehir yapıp mahalle demekle olmuyor. Siyasilere laf yetiştirmekle de olmuyor. Bir an önce eksikliklerin tespit edilip giderilmesi gerekir.

ÜÇ GÜN GEÇMEDİ İKİNCİ FELAKET YAŞANDI 

Bursa’da üç gün önce meydana gelen sağanak yağış nedeniyle işyerleri ve kentin bir çok noktası sular altında kalmıştı. Akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış bir çok ilçeyi ve köyleri sular altında bıraktı. Kestel’in Dudaklı köyünde taşan dere ortalığı savaş alanına çevirdi.

BURSA VALİLİĞİ: ÖLÜ SAYISI İKİYE ÇIKTI, SELE KAPILANLAR ARANIYOR

Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

* 21 Haziran 2020 tarihinde saat 18.48 sıralarında AFAD’a gelen ihbar üzerine Bursa Kestel ilçemize bağlı Dudaklı, Narlıdere, Gölcük, Sarıkaya, Kayacık ve Aksu Mahallelerinde meydana gelen sel felaketi ihbarının alınması üzerine; Valiliğimizce derhal oluşturulan 11 Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezince olaya müdahale edilmiş olup; Meydana gelen sel felaketinde Kestel İlçemiz Dudaklı mahallesinde 1998 doğumlu Kader Akbaba isimli engelli vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır.

* Yine Kayacık mahallemizde, aynı aileden 7 kişi sele kapılmış olup, 2 kişi kendi imkanlarıyla kurtulmuş, 5 kişi sele kapılmış, bunlardan 1 kız çocuğunun cansız bedenine ulaşılmış olup kimlik tespiti çalışmaları sürdürülmektedir.

* Arama ve kurtarma faaliyetlerine; 37 AFAD, 50 STK olmak üzere toplam 87 arama ve kurtarma personeli ile beraber 15 UMKE, 21 kişi 112 Ekibi olmak üzere 36 sağlık personeli, Bursa Jandarma Komutanlığına bağlı 24 Tim ve 1 JAK timi ile beraber toplam 134 Jandarma personeli ile beraber toplam 257 personel ile arama ve kurtarma faaliyetleri yoğun bir şekilde sürdürülmektedir.

* Öte yandan Orhangazi ilçemizin Yenisölöz ve Bayırköy mahallerinde maddi hasar oluşmuştur. Kestel ilçemize bağlı Dudaklı, Narlıdere, Gölcük, Sarıkaya, Kayacık mahallelerimizde oluşan hasar nedeniyle her mahallemize ayrı ayrı olmak üzere 4 kamyon, 2 greyder, 4 kepçe görevlendirilmiş olup; hem Orhangazi ilçemizde hem de Kestel ilçemizin bağlı mahallelerinde çalışmalar sabaha kadar bitirilecektir.

BAKAN SOYLU BURSA’YA GİTTİ

Bursa’da etkili olan sağanak yağışın ardından sel felaketi altında kalan ve 1 kişinin öldüğü Dudaklı Köyü’nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu incelemelerde bulundu.

Onlarca arabanın sürüklenerek taş ve kayaların altında kaldığı ve adeta afet köyüne dönen Dudaklı Köyü sakinleriyle görüşen Bakan Soylu, köylülerin mağduriyetinin giderilmesi için talimat verdi.

Afet bölgesindeki incelemelerin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, afet bölgesinin yaşandığı Kestel Belediyesi’ne gelerek acil durum toplantısı yaptı.

BAKAN KOCA: EKİPLERİMİZLE BÖLGEDEYİZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bursa Kestel'de meydana gelen selde iki vatandaşımız hayatını kaybetti. Yedisi 112, 4'ü UMKE olmak üzere ekiplerimizle bölgedeyiz. Kayıp 4 vatandaşımız için arama çalışmaları devam ediyor. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz” ifadelerini kullandı.

‘SEL FELAKETİNİN YARALARI BÜYÜKŞEHİR İLE SARILACAK’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Vali Yakup Canbolat ve Kestel Belediye Başkanı Önder Tanı ile birlikte sel felaketinin yaşandığı Dudaklı ve Narlıdere mahallelerinde incelemelerde bulundu. Ekiplerin çalışmalarını inceleyen Başkan Aktaş ve beraberindeki heyet, kayıpları olan aile üyeleriyle de görüşerek acılarını paylaştı.

 “Sabaha kadar hayatı normale döndürmek için çalışacağız”

Büyükşehir Belediyesi'nin tüm ekiplerinin sahada çalışmalarını büyük bir özen ve gayretle sürdürdüğüne dikkati çeken Başkan Aktaş, “BUSKİ, itfaiye ve kurtarma ekiplerimiz burada. Vatandaşımızın hiçbir endişesi olmasın. Günün ilk ışıklarına kadar Dudaklı'yı ve Narlıdere'yi temizleyerek, hayatı normale döndürmek için gayret sarf edeceğiz. Yaralarımızı birlikte saracağız, zorlukları birlikte aşacağız” diye konuştu.

Başkan Aktaş, ayrıca yine Kestel ilçesinin Kayacık ve Aksu Mahalleleri ile Orhangazi ilçesine bağlı Yenisölöz ve Bayırköy Mahallelerinde selden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini iletti. Sel felaketinin olduğu bölgede Büyükşehir Belediyesi'nin Yol İşleri Ekipleri; 3 ekskavatör, 3 loder, 3 Bekoloder, 16 kamyon, BUSKİ ekipleri; 8 kamyon,12 Bekoloder, 3 ekskavatör, Kestel Belediyesi; 1 Bekoloder, 1 loder, 1 ekskavatör, 3 kamyon olmak üzere toplamda 26 iş makinası, 27 kamyon çalışmakta. Ayrıca, Orhangazi Yenisölöz, Bayırköy, Yenişehir Paşayayla, Kıblepınar İznik ilçesi Mustafalı ve Müşküle'deki çalışmalara ilçe belediyeleri ile birlikte müdahale ediliyor. Gürsu Kazıklı ve Ankara Yolu Gölbaşı rampasına da müdahale edilirken, Kestel Kayacık'ta da çalışmalar sürüyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler