Gazim ne diyor?

Gazim ne diyor?

BU VATAN İÇİN CANINI ORTAYA ATAN KAHRAMANLAR İŞSİZ VE ÇARESİZ DURUMDALAR

Vatan borcunu öderken Vatanı ve bağımsızlığı için canlarını gözünü kırpmadan ortaya koyan kahramanlar askerlik vazifesi bittikten sonra adeta bir hiç hükmünde sayılıyorlar. Bu kahramanlar askerlik vazifesi sırasında yaralanmış olsalar da 1053 sayılı Nizamnamede belirtilen ve neredeyse bitkisel hayata girmiş olmayı arayan derecelere giremedikleri için Gazilik haklarına kavuşamamaktadırlar.

Bu kahramanlar askerlik vazifesi sırasında yaralanmış olmaları nedeniyle kendilerine özel sektörde iş bulamamaktadırlar. Sözün özü, vatan için canlarını ortaya koyan kahramanların karşısına 1053 sayılı Nizamname duvarı konularak Gazilik Hakları verilmemekle birlikte yaralı olmaları nedeniyle özel sektörde de kendilerine iş verilmemektedir. Adeta açlığa, yokluğa ve çaresizliğe itilmişlerdir.

Hakları verilmeyen  kahramanlar artık kendilerine devletin şefkatli elinin uzanmasını beklemektedirler. Bu beklenti, Ülkemiz gibi güçlü bir devlet için zor bir iş değildir. Sadece ve sadece karşılarına çıkarılan 1053 sayılı Nizamnamenin yerli ve milli hale getirilerek, Gazi olabilmek için bitkisel hayata girmeye eş değer dereceler yerine, her bir Gazi adayının yaralanmasına göre kademeli bir dereceleme sistemine gidilerek terörle mücadelede yaralanan tüm kahramanların Gazilik haklarından faydalandırılmasının sağlanmalıdır. Böylece terörle mücadele eden kahramanlara da bir moral kaynağı oluşturulmuş olunacaktır.

Bunun için de Ülkemizde Gazilerimizin ve Şehitlerimizin sorunlarıyla meşgul olabilecek bir Bakanlık kurulması artık kaçınılmaz bir hale gelmiştir. Zira Gazilik ve Şehitlik kavramları ve anlamları Ülkemiz ve halkımız için çok kıymetli kavramlar olup, dünyanın başka hiçbir ülkesinde böyle anlamlı kavramlar bulunmamaktadır.

Yukarıda anlatmaya çalıştığımız sorunların çözülmesi için devletimizin yetkili organlarının harekete geçmesini dileyerek tüm Gazilerimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Yazmaya devam edeceğim.

Esen kalın, sağlıcakla kalın

ADALET PLATFORMU YÖNETİM KURULU ADINA

Mustafa GAZİM  ( Kurubacak )

3713 Terörle Mücadele Sırasında 1995 yılında Kuzey Irak’ta yaralanan 1953 Bakanlar Kurulu 1053 nizamname ve T.S.K. Sağlık Yeteneği yönetmeliği mağduru

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
71 Yorum