Bu alışkanlıklar evliliği kolaylaştırıyormuş!

Bu alışkanlıklar evliliği kolaylaştırıyormuş!

Bir evliliğin yürümesi için muazzam bir güç, çaba, anlayış ve güven gerekir. Asgari çabayla çalışmasını bekleyemezsiniz. Bir çift, evliliğin sorunsuz yürümesini sağlamak için birden fazla alışkanlığı bir araya getirmeli ve uygulamalara başvurmalıdır...

Bir evliliğin yürümesi için muazzam bir güç, çaba, anlayış ve güven gerekir. Asgari çabayla çalışmasını bekleyemezsiniz. Bir çift, evliliğin sorunsuz yürümesini sağlamak için birden fazla alışkanlığı bir araya getirmeli ve uygulamalara başvurmalıdır. Aşkın yanı sıra güven ve saygı bir evliliği bir arada tutan en önemli unsurlardır. İşte bir çiftin evliliği yürütmek için kullanabileceği bazı günlük alışkanlıklar.

Evlilik her zaman bazı zorlukları beraberinde getirir. Eşler bir yandan birbirlerinin yüklerini hafifletip zorluklara karşı bir arada savaşırken bir yandan da yeni sorumluluklar üstlenir.

Gerçekten mutlu bir evlilik yaşamı için karşılıklı emeğin ve sorumlulukların yıllar boyunca sürmesi gerekir ancak ilişkinize dair bazı düzenli alışkanlıklar bu süreci her iki taraf içinde daha mutlu hale getirecek ve birlikteliği güçlendirecektir.

Daha güçlü aile bağları, daha mutlu bir evlilik için gerekli olan alışkanlıklar edinerek, birlikteliğinizi iyileştirebilirsiniz.

İletişim, hem kalp hem de mantığı bir arada getirdiğinde, her iki taraf içinde açık, net ve anlaşılır olduğunda harikalar yaratabilir.

Evliliklerde günlük koşuşturmalar ve çeşitli sorumluluklar kaliteli iletişimi engeller ve işin kötü yanı sürekli bir arada olmanız iletişimi kolaylaştırdığı anlamına da gelmez.

Etkili ve kaliteli iletişim, eşlere birbirlerinin hareketleri ve düşünceleri hakkında olasılıklara ve tahminlere yer bırakmaz. Bu da bir çok sorunun nedenini oluşturan yanlış anlaşılmaların veya anlaşılamamış olmanın önünü kapatır.

Eşinizle düzenli olarak baş başa kaliteli iletişime geçin. Hayattan, evliliğinizden, hayallerinizden, duygularınızdan hatta kızgınlıklarınızdan bahsedin ve eşinizin de kendisini aynı doğallıkla anlatmasını sağlayın.

Evliliği kolaylaştıran alışkanlıkların listesi için okumaya devam edin...

Sarılmak sihirlidir. Dopamin hormonunu harekete geçirir. Sessiz iletişimin en güzel parçalarından biridir.

Eşinize sık sık sarılmak, ilişkinizi güçlendirir.

Daha mutlu bir ilişki, daha sıkı bağlar ve biraz mutluluk hormonu için eşinize sık sık sarılın. Tensel temasınızı eksik etmeyin ve onu zamansız şekilde öpün

Mutlu bir ilişki için gerçek bir birliktelik gerekir. Yakın olmak, desteğini göstermek ve birbirinizin sorumluluklarına da yardımcı olmak ilişki de karşılıklı vefa duygusunu artırır.

Birlikte kaliteli zaman geçirmenin yanı sıra ayrı ayrı yaptığınız günlük işleri birleştirin. Ara sıra eşinizi toplantısına bırakın, ev işlerini birlikte yapın, birlikte duş alın. Yemek ya da kek yapın. Tüm bu basit eylemler birlikteliğinizle daha kolay ve daha eğlenceli hale gelecek.

Evliliklerin en temel sorunlarından biri zaman içinde oluşan monotonlaşmanın kalbi dondurmasıdır.

Birlikteliğinizi özel hale getirecek farklı buluşmalar, yemek ve randevu geceleri ilişkiyi güçlendirecektir. Görev haline gelmiş bir dışarda aile yemeğinden bahsetmiyoruz, ikinizi de heyecanlandıracak etkinlikler, oyunlar, aktiviteler deneyin.

İlişkileri daha heyecanlı hale getirmek için birlikteliğe ihtiyacınız olduğu gibi özleme de ihtiyacınız olduğunu unutmayın. İlişkiyi daha heyecanlı hale getirmek için arada bir hayal gücünüzü zorlayın.

İşte evlilikleri kolaylaştıran ve güçlendiren alışkanlıkların listesi...

EVLİLİKLERİ KOLAYLAŞTIAN ALIŞKANLIKLAR

EVLİLİKLERİ KOLAYLAŞTIAN ALIŞKANLIKLAR

  • Daha çok kaliteli iletişim kurun
  • Tensel teması arttırın
  • Eğlenceli zamanlar için çaba harcayın
  • Gerçek sürprizleri ihmal etmeyin.
  • Cinsel yaşamınızı iyileştirin ve renklendirin
  • Birlikte kitap okuyun
  • Birlikte yemek yapın, yeni tarifler deneyin
  • Daha çok sarılın
  • Daha çok iltifat edin
  • Sık sık teşekkür edin
  • Güzel şeyleri takdir edin
  • Duygularını ve hayata bakış açılarınızı paylaşın
  • Derin sohbetler edin
  • Telefondan uzaklaşın
  • Ortak alışkanlıklarınızı pekiştirin
  • Kısa vadeli ortak amaçlar belirleyin
  • Birbirinizin basit hayallerini gerçekleştirmek için çaba harcayın
  • Arkadaşlığınızı güçlendirin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler