“BOZKURT KURUÇ SAHNESİ” COŞKUYLA AÇILDI

“BOZKURT KURUÇ SAHNESİ” COŞKUYLA AÇILDI

Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Devlet Tiyatroları “Bozkurt Kuruç Sahnesi” coşkulu bir şekilde İzmirli sanatseverlerle buluştu

Erkan Sevinç/ Ngazete-İzmir

Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Devlet Tiyatroları “Bozkurt Kuruç Sahnesi” coşkulu bir şekilde İzmirli sanatseverlerle buluştu. Bornova Kültür Sanat Merkezi içinde yer alan 382 koltuk kapasitesine sahip Devlet Tiyatroları Sahnesi’ne 1989 – 1998 yılları arası Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olan ve halen Devlet Tiyatroları Edebi Kurul Başkanlığı yapmakta olan  Prof Dr. Bozkurt Kuruç’un adı verildi.  

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Prof. Dr. Bozkurt Kuruç, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta ve İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Ulukut’un ve birçok oyuncu ile sanatseverin katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde, Genel Müdür Mustafa Kurt “Bornova Sahnemizin açılışı bizim için çok önemli, çünkü İzmir Devlet Tiyatrosu 200 kişilik bir sahneye sıkışmıştı ve  uzun zamandır sahne ihtiyacımız vardı, şimdi önümüzdeki günlerde Karşıyaka Sahnemizin de açılmasıyla birlikte her akşam yaklaşık 1000 seyircimizle buluşacağız.  Bu iki sahnemizin açılışıyla birlikte Türkiye genelinde Devlet Tiyatrolarına ait 67 sahnemiz olmuş olacak. Buradan Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a, Kültür Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile Kültür Merkezleri Dairesi Başkanlığına Sanat Teknik Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Sahnemizi Devlet Tiyatrosuna yıllarca emek vermiş Doğu’da ve Batı’da tiyatrolar açmış, kıymetli bir sanatçının,  bir yöneticinin, hepimizin öğretmeninin adını vermiş olmaktan ötürü çok mutlu ve gururluyuz” dedi. 

Açılış sonrası Bozkurt Kuruç Sahnesi’nde geniş kadrosuyla dikkat çeken KANTOCU müzikalinin prömiyeri yapıldı.Kantocu milli mücadeleden Cumhuriyet’in ilanına uzanan süreçte geçiyor.  İstanbul’un tiyatro hayatının oldukça hareketli  olduğu ve kantoların gece hayatına damgasını vurduğu dönemde, kadınlar tiyatroya kantolarla adım atıyor . Yıldızı yeni yeni parlamaya başlayan kahramanımız  Verjin de Beyoğlu’nun renkli atmosferine sürüklenirken, Cemil ile yaşadıkları aşk serüveni ve yakın tarihimizin acı tatlı olayları dönemin şarkı ve danslarıyla seyirci karşısında hayat buluyor.  

Oyunun besteleri Serpil Günseli’ye, söz yazarlığı Zeynep Talu’ya ait. Dekor tasarımı Selim Cinisli, kostüm tasarımı Günnur Orhon ve ışık tasarımı İzzettin Biçer tarafından yapılırken, müzik düzenlemesini  Gürkan Çakıcı ve koreografiyi Meltem Yorulmaz üstleniyor. Oyunun dramaturgları Füsun Ataman ve Pınar Merterkek,   yönetmen yardımcısı ise Evren Serter.  Korrepetitör Kemal Alpan ve asistanlar İpek Sözen , Bengi Ebru Atakan. 

Oyunun başlıca rollerini İzmir Devlet Tiyatrosu oyuncularından, Cemallettin Çekmece, Fatih Özyiğit, Ceyhan Gölçek, Gerçek Özkök Yağcı, Melek Çekmece,  Filiz Övün, İ. Raci Öksüz, Evren Serter, Uğurcan Özfuruncu, Şerife Ünsal, Akın Kurt, Yağmur Candemir,  Utku Çubukçuoğlu, Tufan Pehlivan, , Şule Demirezen, Deniz Genç, Bengi Ebru Atakan, Ecem Çataloğlu, Sezer Akçe, Atacan Öztekin, Celal Acaralp, Fatma Konu paylaşıyor.  

Halk ve Dansçılar ; Koza İpek, Didem Baysun, Şenay Teke, Hande Gürsel, Fatma Konu, İpek Sözen, Meral Ceren Türk , Atacan Öztekin yer alırken; 
Orkestrada Yakup Selim Şenel, Alparslan Alsan, Roza Akın, Şükran Keçeci, Anıl Nejat Sekmen , Hilmi Çetin ve Volkan Alsan yer alıyor. 

13176509981347747796-b.png13176510052090517748-b.png
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler