BÖYLESİ NE GÖRÜLDÜ NE DUYULDU! - SEÇİM VAATLERİ SINIR TANIMIYOR: AFYON’DA İYİ PARTİ’NİN  ADAYINDAN BEDAVA MEZAR!

BÖYLESİ NE GÖRÜLDÜ NE DUYULDU! - SEÇİM VAATLERİ SINIR TANIMIYOR: AFYON’DA İYİ PARTİ’NİN ADAYINDAN BEDAVA MEZAR!

Afyonkarahisar’ın İYİ Partili Belediye Başkan Adayı Mahmut Koçak, seçilmesi halinde Afyonlulara bedava mezar yeri dağıtacağını vaad ediyor.

NGAZETE ÖZEL

Evet böylesi ne görüldü ne duyuldu! Yerel seçimler yaklaşırken,  elbette yarış büyük ve her aday artık sıkı kampanya yürütüyor. Ve değişik vaadler  ile projeler ilan ediyor. Ancak öyle bir ilde öyle bir aday var ki; vaad ettiği şey,  tiraji komik! Çünkü o aday ; seçilmesi halinde seçmenlerine ‘BELEŞ’ MEZAR YERİ vaad ediyor.

Evet evet yanlış duymadınız Afyonkarahisar’ın İYİ Partili Belediye Başkan Adayı Mahmut Koçak, seçilmesi halinde Afyonlulara bedava mezar yeri dağıtacağını vaad ediyor. Koçak üstelik de bu vaadini projelendirip , çizimleri ile tüm yerel Afyon Gazetelerine ilan olarak da veriyor.

Seçim gezilerimiz sırasında yolumuz Afyon’a düşmeden önce , ısrarla Afyonlular NGazete olarak Afyon’a davet ettiler.

’Gelin bakın burada neler neler var’  dediklerinde, söylediklerine biz de inanamadık. Önce espri zannettik.

Zira arayan Afyonlular, ‘Burada bir aday var. Bize bedava mezar yeri vaad ediyor. Bunu da tüm Afyon Gazetelerine reklam vererek yapıyor.  Adeta bize oyunu ver öl diyen bir aday var. Bunu projelendirmiş de. Projesinin çizimine bakınca bir Hristiyan mezarlığına benziyor. Daha nerede inşâ edileceği de belli değil ama tüm seçmene gelin mezarınızı seçin diyor. ’ dediler.

İnanması zordu ama hemen gazete ilanlarını gönderdiler.

İşte o ilan:

Koçak, adaylığının ilanının hemen ardından Afyonlulara üç büyük projeden birincisi olarak açıkladığı bedava mezar projesi Afyonluları şaşırtırken, yaptığımız araştırmalarda bir çok ilde mezar fiyatlarının çok fahiş olduğuna , hatta,  ölen yakınlarına taksitle mezarlık yeri alan insanlara da rastladık. Öte yandan özellikle ‘Aile Mezarlığı’ geleneğinde fiyatların neredeyse,  bu dünyadaki bir daire fiyatına bile denk geldiği de biliniyor.

Ancak diğer taraftan son yıllarda gelen bir kanunla zaten devlet,  fakirlere tüm cenaze, defin ve mezar yerini de ücretsiz olarak kanun gereği de gerçekleştirmek mecburiyetinde. Üstelik de  SSK ve Bağ-KUR gibi kurumlardan emekli olanların ‘Ölüm’ masraflarını da kurumlar karşılıyor.

Mahmut Koçak,  İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı olmasıyla birlikte kim olduğu da araştırılıyor. Dr. Mahmut Koçak, AK Parti'den 2007 yılında ihraç edilmişti. 22. dönem Afyonkarahisar Milletvekili seçilerek parlamentoya girdi.

Dr. Mahmut Koçak kimdir?

Tıp doktoru, sağlık yöneticisi, siyasetçi, milletvekili. 1964, Afyonkarahisar doğumlu. Babasının adı Talat, annesinin adı Fatma’dır. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde sağlık kurumları yönetimi konusunda yüksek lisans yaptı, daha sonra doktorasını tamamladı. Sağlık Bakanlığında müşavir, Özel Çağ Hastanesinde genel koordinatör olarak görev yaptı. Yörük-Türkmen Dernekleri Genel Merkezi kurucu genel sekreteri, Türkiye - Moldova Dostluk Derneği kurucu üyesi, Yolsuzlukla Mücadele Derneği genel başkanı, Türkiye Halter Federasyonu Yönetim

Kurulu üyesi olarak sivil toplum kuruluşlarında görev aldı. 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi listesinden 22. dönem Afyonkarahisar Milletvekili seçilerek parlamentoya girdi. Bir süre bağımsız kaldıktan sonra ANAP’a geçti. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler