Böylesi görülmedi: öğrencisiz fakülteye öğretmen

Böylesi görülmedi: öğrencisiz fakülteye öğretmen

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde öğrencisi olmayan bölümde AK Parti’li Tahir Akyürek’in yeğeni akademisyen olarak görev yapıyor.

AK Parti iktidarı döneminde kurulan Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde öğrencisi olmayan bölümde AK Parti’li Tahir Akyürek’in yeğeni akademisyen olarak görev yapıyor.

Üniversitenin Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde bulunan Adli Bilişim Mühendisliği bölümünde hiç öğrenci bulunmuyor. Buna rağmen bölümde iki akademisyen bulunuyor: Dr. Ahmet Özkış ve Dr. Hasan Ali Akyürek. Hasan Ali Akyürek aynı zamanda AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek’in de yeğeni. BirGün’den Mustafa Kömüş’ün haberine göre; bölüme 2018-2019 akademik yılı için hiç öğrenci alınmadı. Hatta ÖSYM tarafından bölüme kontenjan dahi açılmadı.

Tahir Akyürek daha önce Konya Belediye Başkanlığı yapmıştı. Tahir Akyürek bu dönemde yeğeni Hasan Ali Akyürek’i 2013-2014 yılları arasında Konya ve Su Kanalizasyon İdaresi’nde görevlendirmişti.

SAYIŞTAY UYARMIŞTI

Necmettin Erbakan Üniversitesi’ndeki usulsüzlükler Sayıştay raporlarına da yansımıştı. Üniversite, akademisyenlerin katıldıkları televizyon programları nedeniyle “Akademik Teşvik Ödeneği” alması nedeniyle uyarılmıştı. Raporda “Öğretim görevlilerinin yerel televizyon kanalları ile Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’ndaki programlara katılarak halkı aydınlatmaları şüphesiz çok yararlıdır. Toplumun gelişmesi için de önemlidir. Ancak bu tür televizyon programları bulguda belirtilen faaliyet ve sergi tanımına uymamaktadır. Bu nedenle TRT veya TRT dışında olsun bu tür yayınların akademik teşvik ödeneği puan hesabına dahil edilmemesi gerekir” denmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler