Bomba İddia: Netanyahu, Zelenski'den Görüşme Talebinde Bulundu

Bomba İddia: Netanyahu, Zelenski'den Görüşme Talebinde Bulundu

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Yardım isteyeceğimiz son kişi Zelenski'dir" çıkışına rağmen İsrail basınından dikkat çeken bir iddia geldi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Yardım isteyeceğimiz son kişi Zelenski'dir" çıkışına rağmen İsrail basınından dikkat çeken bir iddia geldi. İsrail Başbakanı Netanyahu'nun İran'ın insansız hava araçlarına karşı savunma işbirliğini ele almak için Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'den telefon görüşmesi talebinde bulunduğu bildirildi.

ABD ve İsrail ile İran arasındaki savaş sürerken, İsrail basınından dikkat çeken bir iddia geldi. "Times of Israel" haber sitesine konuşan bir İsrailli yetkili; İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'den telefon görüşmesi talebinde bulunduğunu söyledi.

İSRAİL BASINI: NETANYAHU GÖRÜŞMEK İSTİYOR

Söz konusu yetkili, talep edilen görüşmenin içeriğine ilişkin detay vermekten kaçındı. Bir diğer İsrail haber sitesi "Ynet" ise, Netanyahu'nun Zelenskiy ile Ukrayna'nın yıllardır mücadele ettiği İran İHA'larına karşı savunma işbirliğini görüşmek istediğini duyurdu.

İran'ın İsrail'e füze ve İHA'larla gerçekleştirdiği misilleme saldırılarının bazılarının önlenememesi, İsrail'in savunma yeteneklerini tartışmaya açmıştı. ABD merkezli haber sitesi Semafor, ABD'li hükümet yetkililerine dayandırdığı haberde, İsrail'in elindeki önleyici savunma füzesi stokunun kritik derecede azaldığı iddiasını gündeme taşımıştı.

TRUMP: YARDIM İSTEYECEĞİMİZ SON KİŞİ ZELENSKİ'DİR

Rusya-Ukrayna arasındaki barış görüşmeleri konusunda Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'i eleştiren Trump, "Zelenskiy'nin anlaşma yapmak istememesine şaşırdım. Zelenskiy'e anlaşma yapmasını söyleyin, çünkü Putin anlaşma yapmaya hazır. Zelenskiy ile anlaşma yapmak çok daha zor" yorumunda bulundu.

Trump, Zelenskiy'nin ABD güçlerine ve Orta Doğu'daki müttefiklerine İran insansız hava araçlarını engelleme konusundaki yardım teklifi hakkında, "Yardıma ihtiyacımız yok. Yardım isteyeceğimiz son kişi Zelenskiy'dir" değerlendirmesini yaptı.

Trump, Rusya'nın ABD güçlerinin konumu hakkında İran'la istihbarat paylaştığı yönündeki iddialarla ilgili "Rusya belki bilgi veriyor, belki de vermiyor" yorumunda bulundu. ABD'nin benzer bir şeyi Rusya'ya karşı yaptığını belirten Trump, ülkesinin "Ukrayna'ya biraz bilgi verdiğini ve iki ülke arasında barış sağlamaya çalıştığını" da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler