İYTE ULUSLARARASI SU KAYNAKLARI Bölümü Başkanı Prof.Dr. Alper Baba :Su’da araştırılacak çok şey var. Çok yönlü olarak daha çok  çalışmalıyız

İYTE ULUSLARARASI SU KAYNAKLARI Bölümü Başkanı Prof.Dr. Alper Baba :Su’da araştırılacak çok şey var. Çok yönlü olarak daha çok çalışmalıyız

İYTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Baba bu eğitim yılında Yüksek Lisans eğitimine başlayacak olan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Uluslararası Su Kaynakları Yüksek Lisans Programı hakkında aşağıdaki açıklamaları yaptı:

Programın eğitim dili İngilizcedir. Uluslararası Su Kaynakları Yüksek Lisans Programı, fen, mühendislik, tarım, tıp, hukuk ve işletme fakültelerinin ilgili bölümlerinden mezun öğrencilere açık olan disiplinler arası bir programdır.

Programa katılanlar su yönetimi, kentsel su yönetimi, su hukuku, su politikaları, su bilimi, su mühendisliği,  hidrojeoloji ve su kalitesi konularında da kendilerini geliştirip temel bilimsel ve mühendislik ilişkilerini kavrayabileceklerdir. Mezunlarımız, su kaynakları sorunlarına teknik çözümler tasarlayabilecek, analitik, model tabanlı ve deneysel araştırmalar yapabilecek ve suyla ilgili doğal tehlikelerin etkisini azaltmak için iyileştirici teknolojiler geliştirebileceklerdir.

Programın öğretim üyeleri, su sektörünün ihtiyaçları hakkında yeterli bilgi ve deneyime sahip ve bu hususta dünyanın çeşitli yerlerinde görev almış hocalarımızdır. Uluslararası Su Kaynakları Yüksek Lisans Programı, kapsamında araştırma programlarımızın temel amacı, karşılaşılan sorunlara etkili çözümler üretmek olacaktır.

Çünkü  Su’da araştırılacak çok şey var. Çok yönlü olarak  daha çok  çalışmalıyız.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler