Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Bulu: Bazıları protesto hakkını çok ileriye götürdü

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Bulu: Bazıları protesto hakkını çok ileriye götürdü

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, öğrenci ve akademisyenlerin kendisine yönelik protestolarıyla ilgili konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu, öğrenci ve akademisyenlerin kendisine yönelik protestolarıyla ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Boğaziçili öğrenci ve akademisyenlerin her türlü görüşünün çok kıymetli olduğunu belirten Prof. Bulu, "Boğaziçi'nde demokratik sınırlara uyduğu sürece insanların kendilerini ifade etme hakkı vardır. Rektör olarak buna sonuna kadar izin veren bir rektörüm. Başkalarının haklarını suistimal eden, onları zorlayan noktalara geldiği zaman bunları engellemeye çalışıyorum" ifadesini kullandı.

'Demokratik eleştiri kültürünü mutlaka korumamız lazım'

Prof. Bulu, demokratik eleştiri kültürünün mutlaka korunması gerektiğini, bunun Türkiye için de Boğaziçi Üniversitesi için de çok kıymetli olduğunu söyledi. 

"Bazıları protesto hakkını çok ileriye götürdü" diyen Prof. Bulu, devamında "Mesela rektörlük binasının üç kapısı da ablukaya alınarak içeride çalışanların dışarı çıkmaları engellendi fiili olarak" örneğini verdi. Bulu, sözlerini şöyle noktaladı:

"Bununla ilgili uyarılar yapılmasına rağmen, öğrenciler başkalarının özgürlüğünü engelleyici tarzda bir duruma girdiler. Uyarılara rağmen bu abluka kalkmadığı için tedbir almak zorunluluğu doğdu."

Bulu, istifa etmeyi asla düşünmediğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler