BM raporu: Kaşıkçı cinayeti Suudi yetkililer tarafından önceden planlandı

BM raporu: Kaşıkçı cinayeti Suudi yetkililer tarafından önceden planlandı

BM raporunda, "Kaşıkçı cinayeti Suudi yetkililer tarafından önceden planlandı" denildi.

Birleşmiş Milletler tarafından Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı için hazırlanan rapor tamamlandı. BM raporunda, “Kaçıkçı cinayeti Suudi yetkililer tarafından önceden planlandı. Suudi Arabistan cinayetle ilgili soruşturmayı ciddi şekilde engelledi.” denildi. 

Yapılan açıklamada kanıtların, Cemal Kaşıkçı'nın Suudi yetkililerce önceden planlanan vahşi bir cinayetin kurbanı olduğunu gösterdiği belirtildi. Suudi Arabistan'ın, Türkiye'nin İstanbul'daki başkonsolosluktaki arama çalışmalarına "ciddi şekilde" engel olduğu ifade edildi.

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye'ye gelerek incelemelerde bulunan BM raportörü Agnes Callamard da, "Ekibim, Türk istihbaratı'nın elde ettiği kan donduran ses kayıtlarının bir kısmını dinledi" dedi. Suudi Arabistan'ı resmi olarak ziyaret etmek için başvuru yaptığını da ifade eden Callamard, Kaşıkçı cinayeti davasında adil yargılama konusunda ciddi endişeleri olduğunu da söyledi. BM Raportörü, cinayet hakkında elinde bilgi ve belge olanların haziran ayında yayınlanacak final raporundan önce ortaya çıkmasını da istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler