Şevket Bülent Yahnici

Şevket Bülent Yahnici

"BIZ GEÇMİŞIMIZI INKAR EDERSEK, GELECEK BIZE KURŞUN SIKAR!.."

Klasik musikmizin en güzel eserlerinden birinde "biganelerle unsiyyet etme" der.
Biganelerle unsiyyet eyleyerek "yol arkadaslgi" edenlerin yönetimine mahkum hale gelen Partim , "dava arkadasligi" dusunce ve inancına sahip yoldaslarindan silkinmeye devam ediyor.
Bugun aldığım bir tebligatla Parti üyeliğinden ihrac edildigimi öğrenmiş bulunuyorum.
Şaşırdım mı, üzüldüm mü?
Hayır.
Üzüntüm yarım asri geçen bir süredir mensubu olduğum siyasi hareketin/Partinin dustugu/düşürüldüğü durumadir.Ihracimla ilgili olaya üzülemez hale gelişime UZULUYORUM...
Ihrac kararıyla ilgili yazışmaları yapan ve duyuran kişi, Türkeş Vakfi toplantısını basan,insanların üstüne cullanan,yumruklayan sahistir.Boyle çirkin bir olayın sebebi/faili olan kişinin (saldiran) saldırdıklarıni ihrac etmesi, ancak hukuk için kara bir leke olarak hatirlanabilir.
Oğlum Ercüment Devlet Yahnici ile ilgili ihrac karari ayrı bir komikliktir.21 Aralıkta istifa etmiş ve artık parti üyesi olmayan bir şahsı niye ihrac edersiniz? ZAHMET ETMISLER...
Bu Partide gerçek bir tüzük ihlali varsa ( ki,vardir) ; tüzüğün 78. madde 4a bendi gereğince partide yonetim kalmaz.Hepsinin ihracı gerekir.
Partinin hala gecerli olan,degistirilmemis Programında "kuvvetler ayriligi", "Hukukun üstünlüğü", "parlamenter sistem", "adalet", "yargi bagimsizligi", " ahlak ve dürüstlük ", "parlamentoya dayalı millet iradesi", "yolsuzlukların hesabının sorulmasi" gibi konulara kuvvetle vurgu yapılmıştır.
MHP'nin öncülük ederek hayata geçmesini sağladığı mevcut uygulama ve sistem ; yani yeni Anayasanın değişiklikleriyle yol bulan C.baskanligi hukumet sistemi ,MHP Parti programına aykırıdır.Ya da, MHP programı ve tüzüğü bu sisteme ve bu sistemin getirdiği uygulamalara yüzde yüz terstir.
Sayın Bahceli, "sistemi ihtiyaca cevap verecek şekilde degistirme" gayretiyle bu işe öncülük etmiştir etmesine de tüzük ve programı da bu işe uygun hale getirmeyi ihmal etmiştir.Partinin öncelik ve kabulleriyle ters dusulmustur.Bu acayip sisteme destek olunurken Program ve ilkeler ve tüzük cignenmistir.
"17-25 Aralik'in hesabini sormazsak namerdiz" iddia ve sozunden (program yolsuzlukların hesabı sorulacaktır,diyor) sormamaya nasıl geldik?
ANDIMIZ okunmasin diye oy vermek ,bırakınız Programı Turk milliyetciligi ideolojik tarihinin neresine sığar?
Tabelalardan "TC" ler silinirken bu Ulkede milliyetçiyim diyen herkesin yüreği yandı, MHP'li dostlarımızın yürekleri yanmamış midir?
Apo'nun mektubuyla,Osman'in TRT mesajıyla cumhura oy istenirken MHP'li dostlarimiz bu durum tuzukte/programda nerde yazar,diye düşünmediler mi?
"Zillet" ya da "zul" lafını herkese yakistiranlar, "her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldik" diyen bir zihnyetin sahipleriyle "yol arkadaşı" olarak yürümeyi zillet görmezler mi?
Hilal ile helali,Bilal ile haramı iliskilendiren ben değilim."Oyunuzu hilale mi ,Bilal e mi vereceksiniz " diye konuşan da ben değilim. Bu konuşmayı çılgınca alkışlayan arkadaşlarım...Sonra size dediler ki " oylarınız Bilal'e..." Yuzlerceye varan benzer yaman çelişki sizleri rahatsız etmez mi?
Ihrac yazımın tebliği üzerine aklıma geliverenler...Yokluğun,yoksulluğun had safhada gezdiği bir memlekette insanlarımızı bu boş/basit konularla meşgul etmek istemezdim.Ozur.
Bizler,Turk milliyetcisiyiz.Yarim asri geçen bir süredir dava arkadaşlarımızla yol yürüdük,yürüyoruz,yürümeye de devam ederiz.
"Beraber ıslandık yağan yagmurda" diyenlerin şemsiyesi altında "yol arkadasi" arkadaşlarınızla "pazara değil mezara kadar" yolunuza devam ediniz.
SOZUN BITTIGI YERDEYIZ.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.