BİM, A101, Migros, CarrefourSA'ya kötü haber: Mahkeme itirazı reddetti

BİM, A101, Migros, CarrefourSA'ya kötü haber: Mahkeme itirazı reddetti

Rekabet Kurumu'nun 2,7 milyar lira ceza kestiği 5 zincir market ve 1 tedarikçi, kararı mahkemeye taşınmıştı. Yürütmenin durdurulması talebiyle açılan dava bir kez daha reddedildi.

Ayçiçek yağı, şeker, un, yumurta vs. gıda ürünlerinde kartelleşme suçundan Rekabet Kurulu, BİM, A101, ŞOK, CarrefourSA, Migros ve iki tedarikçi firmaya 2.7 milyon TL idari para cezası kesmişti.

BİM, Carrefour ve Migros kesilen cezalara itiraz etmiş, ancak itirazı değerlendiren Ankara İdare Mahkemesi, davanın iptali için açılan davayı reddetmişti.

5 zincir marketten 4'ü, bu kez bu karara da itiraz ederek, yürütmeyi durdurmanın ret kararını bir üst mahkeme olan Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne götürdü.

Migros Ticaret Anonim Şirketi, Carrefoursa Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi Anonim Şirketi, Bim Birleşik Mağazalar Anonim Şirketi ve Yeni Mağazacılık A.Ş.'ye (A101), ikinci ret kararı da geldi.

Ret kararını bir üst mahkemeye götüren zircir marketlerden 4'ünün itirazını, Ankara Bölge İdare Mahkemesi 8'inci İdari Dava Dairesi de reddetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler