Biden yönetimi alarmda: Gizemli hastalık endişesi

Biden yönetimi alarmda: Gizemli hastalık endişesi

New York Times gazetesi, eski ve mevcut yetkililere atıfta bulunarak, yurtdışında çalışmış ABD'li diplomat, ajan ve askeri personelde beyin hasarına yol açan gizemli olayların sayısının 130’u aşması ile Biden yönetiminin endişe sinyalleri vermeye...

New York Times gazetesi, eski ve mevcut yetkililere atıfta bulunarak, yurtdışında çalışmış ABD'li diplomat, ajan ve askeri personelde beyin hasarına yol açan gizemli olayların sayısının 130’u aşması ile Biden yönetiminin endişe sinyalleri vermeye başladığını yazdı.

New York Times’ın haberine göre Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA), Dışişleri ve Savunma Bakanlığı personeli içinde saptanmış beyin hasarı olaylarının sayısı, Başkan Joe Biden’ın yönetiminde endişeye neden oluyor.

Söz konusu olayların doğrulanan ilk örneklerinin yıllar önce Çin ve Küba’da görüldüğü ve etkilenen personel sayısının 60’ı bulduğu basına yansımıştı. Ancak bu sayıya, beyin hasarı tespit edilen CIA ajanları dahil edilmemişti ve sayıları hâlâ bilinmiyor.

New York Times'a göre Çin ve Küba’da görülen olayların ardından şimdi de Avrupa ve başka Asya ülkelerinde çalışmış ABD’li personelde beyin hasarı görülmüş olması Biden yönetimini durumu tekrar derinlemesine ele almaya itti.
 

​Trump yönetimi gizemi çözememişti

Gazeteye göre, belirlenen beyin hasarlarının derecesi baş ağrılarından intihar düşüncelerine kadar değişiyor. Benzer olayların yaklaşık beş yıl önce de gündeme geldiği bilinirken, eski ABD başkanı Donald Trump yönetiminin olayların nedenlerini anlamak için girişimlerde bulunmuştu.
 

Ancak New York Times, Trump yönetimi yetkililerinin o dönem, ihtiyaç duydukları bilgilere erişimlerini sınırlayan federal sağlık veri korumaları nedeniyle zorluklarla karşılaştığını yazıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler