Beyoğlu'ndaki yılların işletmesi krize dayanamadı

Beyoğlu'ndaki yılların işletmesi krize dayanamadı

istanbul Beyoğlu Mis Sokak’ta bulunan ve semtin en çok bilinen mekânlarından biri olan Demir Kafe, ekonomik krize yenik düştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Bazı dostlar, diyorlar ki dükkanlar kapanıyor, şirketler kapanıyor. Kapanan falan yok. Her şey ortada. Birileri buralardan nemalanmak istiyor" açıklamasının üzerinden ise yalnızca iki hafta geçti. 1977 yılından bu yana Ufuk Demir tarafından işletilen mekân 1993 yılından itibaren kafe olarak işletiliyordu.

Mekânın sahibi Ufuk Demir ile kepenk indirme nedenlerini konuştuk. İşletmenin kapanmasıyla 15 kişi işsiz kaldı. Mekanı kurumsal bir firmaya kiraya verdiklerini söyleyen Demir, “Biz çok insanı emekli ettik. Şimdi de birçoğunun emeklilik yaşı gelmişti. Kiraya verdiğimiz yere söyledik işe almaları için ama zannetmiyorum. Günümüzde iş bulmaları da çok zor” dedi.

Pandemi öncesinde borçların birikmeye başladığını belirten Demir, salgının bardağı taşıran son damla olduğunu düşünüyor. Demir, “Beyoğlu’nu bitirdiler. Buralar düzelene kadar gelmeyi düşünmüyorum. Salgının en başında birikimler eridi. 1 lirada kazanamadık ama sürekli eksiye düşmeye başladık” ifadelerini kullandı.

Sokakta 4 dükkan kiralık

Ekonomik krizin boyutlarının giderek arttığını söyleyen Demir, Beyoğu’nun en meşhur sokağında işletmelerin yüzde 80’inin el değiştireceğini belirtti. Komşu dükkanların durumununda farklı olmadığını belirten Demir, “Sokakta şu an 4 tane kiralık ilanı var. Hal böyle olunca Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarına diğer esnaf arkadaşlar güldük sadece” dedi.

Ekonomik darboğazda pandeminin sadece bir faktör olduğunu söyleyen Demir, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Suçu pandemiye atacaklar ama işin aslı öyle değil. Beyoğlu’nu bitirmek için ellerinden geleni yaptılar. Siyasi bir hamleydi bu. Arap turistler akın etmeye başladı. İşletme anlayışları değişti. Kadıköy’e, Beşiktaş’a gidenler ‘Beyoğlu’na gidip ne yapayım’ diyor”.

Havva Gümüşkaya/Birgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler