BEKİR AĞIRDIR:"AK PARTİ OY KAYBEDECEK,SEÇİMİN KAZANANI MHP OLACAK"

BEKİR AĞIRDIR:"AK PARTİ OY KAYBEDECEK,SEÇİMİN KAZANANI MHP OLACAK"

KONDA Araştırma Şirketi Genel Müdürü Bekir Ağırdır, yerel seçimlerde AKP'nin mutlaka oy kaybedeceğini ve hatta %39'ları test edebileceğini belirtirken,seçimin kazananının ise MHP olacağını savundu.

KONDA Araştırma Şirketi Genel Müdürü Bekir Ağırdır yerel seçimler için çarpıcı öngörülerde bulundu.

Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin %50+1'i dayatması sebebi ile artık partilerin kutuplaşmış siyasal ortamda ittifaka mecbur olduklarını belirten Ağırdır MHP ile AKP arasında yaşanan gerilim ve "İttifak bitti" açıklamalarını hiç bir zaman ciddiye almadığını zira herkesin ittifaka mecbur olduğunu belirtti.

Neticede Erdoğan ve Bahçeli'nin "El yükselttiğini" belirten Ağırdır,CHP ve İYİ Parti'nin de ittifak yapma mecburiyeti olduğunu çünkü ittifak yapmadan %50-50 yahut %49-51'lik siyasal tabloda değişiklik olmasının  mümkün olmadığını belirtti.

Ağırdır, AK PARTİ'den kayacak oyların MHP'de toplanacağını AKP'nin kendisi oy kaybettikçe güçlenen ortağı MHP ile ittifaka zorunlu olmak gibi bir paradoksu yaşadığını belirtirken, AKP'nin MHP'nin bu şekilde giderek güçlenmesinden rahatsız olduğunu belirtti.

Bu süreçte seçimlerin kazanan partisinin MHP olacağını belirten Ağırdır,1 Nisan'dan sonra MHP'nin özgül ağırlığının ve devlet mekanizması içerisindeki etkinliğinin daha da artacağı bir süreç yaşanacağına dikkat çekti.

Uzun vadede MHP ve İYİ Parti'nin mutlaka güçlenmesi gerektiğini yoksa MHP'nin AK PARTİ ,İYİ PARTİ'nin ise CHP içerisinde erime riski olduğunu belirten Ağırdır "Ancak MHP'nin böylesi bir erime ile karşılaşması zor.Zira hem iktidarın yanında hem de iktidardan kaçan oyları alabilecek pozisyonda.Ama İYİ Parti'nin mutlaka güçlenmesi gerekli" şeklinde konuştu.

Ağırdır HDP'nin Kürt meselesinde ulusal ve uluslararası alanda değişen paradigmaları okuyamadığı ve kendi içerisinde Kürt meselesine kilitlendiği ve çözüm üretemediği için sıkıntılı olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler